avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta in rate

buna ziua.am un apartament si un posibil client pt cumpararea acestuia.exista vreo varianta la notar pt a vinde acest apartament in rate,dar fara a trece apartamentul inca pe numele lui,pt a nu risca sa nu mai primesc restul banilor ulterior avansului?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:24, 25 Ianuarie 2011
Exista unele variante. Discutati cu notarul, dar si cu eventualul cumparator.
- fie incheiati un antecontract cu avans, si abia la ultima transa un contract de vanzare
- fie incheiati un contract, notand in cartea funciara privilegiu (un fel de ipoteca) pentru restul de pret.
Incheiati , in forma consensuala, sau in forma autentica , notariala, un antecontract de vanzare-cumparare, cu mentiunea ca , in cazul neplatii avansul , nu va mai fi perfectat contractul de vanzare -cumparare.

Antecontractul , promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare este un contract ce reprezinta legea partilor , conform adagiului latin pacta sunt servanda.
Va fi incheiat in dublu exemplat, unul pentru dumneavoastra, altul pentru promitentul-cumparator.


In caz ca viitorul proprietar va fi de rea credinta, nesocoting obligatiile contractale, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare -cumparare , conform art .1025 din Codul civil, obligandu-l , astfel , pe promitentul cumparator sa -si indeplineasca obligatiile ce-i incumba.

Succes.;)

antecontract de vanzare-cumparare incheiat la notar ar fi solutia pt dvs.
va multumesc!
Nu vad de ce sa incheiati un antecontract, cu atat mai putin la notar, ca sa platiti taxe de doua ori. Puteti incheia direct contract de vanzare, cu plata esalonata si cu transferul proprietatii la finalul platii ratelor. Se poate transfera folosita catre cumparator si mai devreme, dupa cum conveniti in contract.

Alte discuții în legătură

Am un apartament de vanzare si clientu nu are toata suma.ce acte la notar se pot incheia? io_aura io_aura Am un apartament pus in vanzare,iar agentia m-a contactat ca au un clint dar clientu nu are toata suma urmand sa ne dea jumatate din suma acum si jumatate in ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)