avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract?

Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul dat si rate?
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 16:58, 6 August 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se finalizeaza tranzactia se incheie contract de vanzare cumpararedaca se achita un avans urmand ca restul sumei sa fie achitat ulterior se incheie antecontract.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as merge pe prima varianta: contract de vânzare cumpărare cu rest de pret.


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca se finalizeaza tranzactia se incheie contract de vanzare cumpararedaca se achita un avans urmand ca restul sumei sa fie achitat ulterior se incheie antecontract.

De ce sa nu se faca contract cu clauza? Contracul e sigur incheiat intre vanzator si cumparator si iti da dreptul de folosinta al tetenului.De ce sa mai vin o data la notar sa fac antecontr si apoi contrat?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul a fost la modul general incercati sa dati mai multe amanunte atunci cand intrebati.nu avem cum sa ghicim intentiile si interesul dvs in tranzactia respectiva.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrebarea a fost concretă.
Contract de vânzare cumpărare cu rest de pret sau antecontract?

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)