avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare

am facut un antecontract de vanzare a unui teren pe care nu vreau sa l mai vand,daca ma da in judecata ma poate forta sa semnez vanzarea ?
i am trimis banii pe care mi i a dat dar nu i a primit,vrea terenul neaparatCum ar trebui sa procedez,?
Buna seara,
Sa mergeti ;la notar si sa semnati contractul de vanzare cumparare.
Ati perfectat un antecontract de vanzare-cumparare, o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare , care reprezinta "legea partilor", conform adagiului latin "pacta sunt servanda".

Asadar, partile contractante sunt tinute de actul incheiat, continutul contractului reglementand drepturile si obligatiile partilor.

Promitentul -cumparator se poate adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, numai daca sunt intrunite cerintele imperative ale legii, pentru a opera transferul dreptului de proprietate.

Terenul este situat in extravilan ?

Aveti in vedere prevederile art. 3, 4, 9 din legea 17/ 2014.

(trebuie realizata publicitatatea de vanzare-cumparare, obtinute avizele , daca ele sunt necesare , si , totodata respectat dreptul de preemptiune al vecinilor, coproprietarilor, arendasilor ).

Terneul trebuie sa detina cadastru si intabulare.

Altminteri , instanta de judecata respinge actiunea civila.

Daca terenul este situat in intravilan, aveti in vedere sa fie intrunite toate cerintele impertive ale legii, pentru a opera vanzarea.

Solicitati un extras de carte funciara de informare, un istoric de rol fiscal.

In subsidiar, promitentul cumparator poate sa aiba in vedere avansul remis, conform clauzelor contractuale.

Puteti negocia cu promitentul cumparator, alceva nu vad, depinde de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune vanzare/cumparare. se poate face in conditiile date? amotida amotida Date: O persoana are o proprietate (casa si teren aferent) ce initial fusese cumparata cu un act de mana in urma cu foarte multi ani, recent s-a judecat in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Mirian Mirian Buna ziua ,in cazul vanzarii unui imobil fara cadastru ,se poate ca acesta sa fie facut de catre viitorii proprietari dupa semnarea unui antecontract de ... (vezi toată discuția)
Un imobil nou construit poate avea 2 mansarde? mihainicolaescu mihainicolaescu Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca un imobil nou poate figura in actele dezvoltatorilor cu 2 mansarde. Eu am cumparat o garsoniera intr-un astfel de ... (vezi toată discuția)