avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un imobil nou construit poate avea 2 mansarde?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un imobil nou construit poate avea 2 mansarde?

Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca un imobil nou poate figura in actele dezvoltatorilor cu 2 mansarde. Eu am cumparat o garsoniera intr-un astfel de imobil. In promisunea bilaterala de vanzare-cumparare, imi apar datele garsonierei, apartamentul si etajul 3. Mai nou, trebuie sa semnez contractul de vanzare cumparare pe mansarda1, nu pe et 3, cum apare in actul initial. Iar mansarda propriu-zisa figureaza ca mansarda2. Este legal? Ce pot face in acest caz?

Cat se plateste TVA pe mansarda? Este la fel cu cel perceput pt etajele inferioare?



Multumesc,


Cel mai recent răspuns: mihainicolaescu , utilizator 15:33, 16 Aprilie 2013
Contractul de vanzare-cumparare are ca obiect transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilului care constituie obiectul promisiunii bilaterale de vanzare-cumparare, antecontractul.


Antecontractul, conform adagiului latin pacta sunt servanda, este legea parintilor, pe cale de consecinta, dumneavoastra , promitentul -cumparator trebuie sa va indepliniti obligatiile ce va incumba, conform contractului.



Succes.


Intrebarile mele erau urmatoarele: daca in promisunea bilaterala de vanzare cumparare apare etajul 3, iar in contractul final apare mansarda 1, este legal? se poate construi un imobil cu 2 mansarde? Pot ataca pe cale legala acest lucru? ma refer la neconcordanta dintre cele doua acte (de la et 3 la mansarda1) se numeste inseleciune aceasta neconcordanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un imobil nou construit poate avea 2 mansarde? mihainicolaescu mihainicolaescu Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca un imobil nou poate figura in actele dezvoltatorilor cu 2 mansarde. Eu am cumparat o garsoniera intr-un astfel de ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare/cumparare. se poate face in conditiile date? amotida amotida Date: O persoana are o proprietate (casa si teren aferent) ce initial fusese cumparata cu un act de mana in urma cu foarte multi ani, recent s-a judecat in ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare krinaserban krinaserban am facut un antecontract de vanzare a unui teren pe care nu vreau sa l mai vand,daca ma da in judecata ma poate forta sa semnez vanzarea ? i am trimis banii ... (vezi toată discuția)