avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul apa rece intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul apa rece intretinere

buna ziua
la tabel apare apa rece 5,8528ron/mcx5(consum)
apa rece+canal= 6,39ron/persx4
dar si apa rece +canal=29ron
am inteles primul,al doilea dar al treilea nu stiu ce reprezinta si vreau sa stiu se calculeaza pe pers?
siuntem 4 pers
Cel mai recent răspuns: mama_mam , utilizator 13:34, 21 Iunie 2011
Noi avem o singura coloana pentru apa rece. Acolo se socoteste apa consumat conform apometrelor din apartament si fiecare plateste cat consuma la pretul rezultat din factura furnizorului, adica 5,41 lei/mc, incluzand apa care intra, cea care se scurge si apa pluviala (de la ploaie).
Intrebati administratorul si poate o sa va explice, ca sa ne spuneti si noua.
Poate ca la dv se trec pe lista separat consumul, apa reziduala (canalizare), apa pliviala si/sau pierderi de apa.
29 ron pare a fi costul consumului dvs. de 5 mc. Ma rog, putin rotunjit, dar seamana. Probabil celalalt tarif, cel pe persoana, se aplica apartamantelor care nu au contoare. =D>
P.S. Cum reusiti 4 persoane sa consumati doar 5 mc???
Pe listele noastre 5 mc de apa costa exact 27,05 lei (5x5,41) si-atat.
Daca ma intrebati pe mine cum reusim ca 4 persoane sa consumam doar 5 m.c., ati adresat putin gresit intrebarea pentru ca nu "reusim" noi sau eu sau vecinii mei asa ceva. Doar ca apometrul masoara apa care trece prin el fara legatura cu persoanele care se plimba pe langa apometru. Si-avem pe lista de plata consum de apa de la "0" m.c pana la peste 30 m.c. indiferent de persoane. Daca vreti sa faceti vreo corelatie cu numarul de persoane, va pot da explicatii, dar acestea sunt foarte diferite. Sa incerc un exemplu: la un apartament figureaza 7 persoane dat acolo este un cabinet de avocatura unde lucreaza cateva ore pe zi doar 3-4 persoane, ca restul timpului sunt in instanta care este la 50 de merti de blocul nostru. Iar seara pleaca la casa lor fiecare. Am convenit sa trecem 7 persoane pentru ca mai vin clienti ce folosesc liftul, iluminatul si pentru cheltuielile cu gunoiul. Acestia consuma pe apometru 2-4 m.c de apa pe luna la modul cat se poate de cinstit. Asa ca puteti vedea 7 persoane cu 2-4 m.c / luna.
Si pot explica pentru orice vi se pare a fi o necorelatie pe lista noastra de plata, presupunand ca ati vazut-o si de aceea m-ati intrebat.
buna ziua
consumam 4 pers 5mc pt ca la ffarsit de saptamana suntem plecati(avem si casa)
de aceea am intrebat daca pot face o cerere de scadere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)
Calcul factura ape reziduale prispian prispian asi dori sa stiu si eu cu se calculeaza factura de apa reziduala ? #-o (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)