musac a scris:
si o hotarare care nu este in conformitate cu legea...poate fi aplicata?
...........Activitatea asociatiei se desfasoara in conformitate cu legislatia in vigoare...o hatarare poate fi luata in limitele prevazute de legea organica,si..daca nu este trecuta in statutul asociatiei,modificarea trebuie facuta printr o hotarare judecatoreasca.
Si atentie...modificarea statutului se face cu o majoritate de cel putin 2/3 DIN NR TOTAL DE PROPRIETARI si nu din cei prezenti la cea de a 2-a convocare.....
Da, o hotarare care nu este in conformitate cu legea poate fi aplicata daca hotararea nu este atacata in justitie in 45 zile. Legea 230/2007 "Art. 26. -Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari sau este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia."
Hotarari de genul cum se repartizeaza pierderile, sau reparatiile pot sa nu fie trecute in statul si se pot aplica daca au fost adoptate in ad. generala, sau mai nou sistemul de penalizari este stabilit prin decizia comitetului executiv.
Acum ce sa facem daca in statutul de acum 10 ani au fost stipulate unele lucruri care nu se mai pot aplica datorita schimbarilor legislative sau hotararilor luate in adunrile generale, nu cred ca trebuie neaparat schimbat statutul prin judecatorie. Am vazut un statut bine facut ca un cadru de ghidare a asociatiei si un statut in care se prevedea salariul administratorului de 150.000 lei fara stipularea posibilitatii de adaptare la nivelul de salarizare de astazi.