Am un băiat de 21 ani, nu este elev şi nici nu lucrează. Sunt divorţată, o am eu în întreţinere. Angajatorul meu susţine că nu poate să am coasigurat la sănătate! De ce?
ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:
a) pentru copiii in varsta de pana la 18 ani, cu act de identitate sau certificat de nastere, dupa caz;
b) pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani, cu act de identitate si cu un document eliberat de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca, un document din care sa rezulte ca au calitatea de elev sau student, precum si cu o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca
Intru-cat copilul este major si nu urmeaza o scoala ca sa fie asigurat trebuie sa plateasca asigurarea de sanatate .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plata cass
brincova
Buna ziua, fiul meu are 20 ani si pana acum o luna era in cls XII, din cauza absentelor a fost exmatriculat si inscris de anul viitor la fara frecventa ... (vezi toată discuția)
Cass
a1h4
Mama mea are 77ani si este coasigurat pe baza pensiei pe care o ia tatal meu deoarece ea nu a lucrat niciodata ca majoritatea femeilor de la tara.
Inrebarea ... (vezi toată discuția)