avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De ce nu pot sa-l trec pe baiatul meu coasigurat la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De ce nu pot sa-l trec pe baiatul meu coasigurat la sanatate?

Am un băiat de 21 ani, nu este elev şi nici nu lucrează. Sunt divorţată, o am eu în întreţinere. Angajatorul meu susţine că nu poate să am coasigurat la sănătate! De ce?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 19:07, 17 Iunie 2011
ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:
a) pentru copiii in varsta de pana la 18 ani, cu act de identitate sau certificat de nastere, dupa caz;
b) pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani, cu act de identitate si cu un document eliberat de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca, un document din care sa rezulte ca au calitatea de elev sau student, precum si cu o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri din munca
Intru-cat copilul este major si nu urmeaza o scoala ca sa fie asigurat trebuie sa plateasca asigurarea de sanatate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass brincova brincova Buna ziua, fiul meu are 20 ani si pana acum o luna era in cls XII, din cauza absentelor a fost exmatriculat si inscris de anul viitor la fara frecventa ... (vezi toată discuția)
Coasigurati ai pensionarilor alinabuie alinabuie pot sa fiu coasigurata mamei mele care este pensionara (vezi toată discuția)
Cass a1h4 a1h4 Mama mea are 77ani si este coasigurat pe baza pensiei pe care o ia tatal meu deoarece ea nu a lucrat niciodata ca majoritatea femeilor de la tara. Inrebarea ... (vezi toată discuția)