avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan

In dimineata de 1 aprilie am fost oprit de un echipaj de politie in jurul orelor 4:43. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat 0.66 mg/l alcool.

Alcoolemia 1.1 si 1.0 la probele biologice.

Am cerut calcul retroactiv. Mentionez ca am declarat ca am consumat 150 ml whisky cu redbull, am mancat un meniu Big Mac, am 1.73 m si 55 de kg.

Care sunt sansele sa iasa sub 0.8?

Inca o intrebare. Organul de cercetare penala propune neinceperea urmaririi penale sau inceperea acesteia si procurorul decide ? Politistul care ancheteaza dosarul a zis ca va anexa un memoriu in favoarea mea. In ce masura ajuta acest memoriu? Sunt stundent la Politehnica Bucuresti( am trecut in anul III)

Cu un avocat bun care ar fi cea mai buna sentinta daca se ajunge acolo?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Jeflea Dorel Ovidiu , Avocat 20:54, 28 Iunie 2011
1. Daca intervalul de timp între momentul depistarii în trafic (04.43) si cel al recoltarii primei probe biologice de sânge nu este atât de mare încât sa creeze dubii cu privire la modificarea semnificativa a rezultatului alcoolemiei stabilite prin buletinele de analiza atunci cu siguranta recalcularea nu va va ajuta in sensul dorit de dvs (sub 0.8).

2. Organul de cercetare penala dispune iar procurorul confirma inceperea UP.

3. Orice element favorabil dvs trebuie luat in seama. Este insa mai greu de crezut ca un memoriu al politistului va va putea ajuta in mod substantial.

4. 18 ind 1, cod penal dar trebuie sa studieze bine dosarul, atat actele intocmite de organ cat si buletinul de examinare clinica.
tinand cont de factorul de eliminare a alcoolului ,care este de cel mult 0.20 pe ora(in general este 0.15)sunt putine sanse de a iesi sub 0.80,acum mai depinde cand ai fost depistat decand ai baut,cand ti s-a pus etilotestul,la cat timp s-au recoltat probele de sange....si cat noroc ai de politist,procuror bun etc!O sentinta probabila ar fi 8 luni inchisoare cu suspendare in cazul in care recunosti,regreti,bla-bla-bla,anularea permisului!
Cautati sa depuneti la dosar cat de multe caracterizari favorabile Dvs., acestea se numesc circumstante atenuante. Chiar si caracterizari de la scoala, sau note sau bursa sau ... Poate gasiti o scuza plauzibila referitor la factorul determinant de a va urca la volan dupa ce ati consumat alcool.
Alcoolemia de 1,2 si 1,00 este relativ aproape de limita infractionalului, astfel ca Va atarna foarte mult de pozitia sincera pe care o veti manifesta in fata procurorului. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)