avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale delegare atributii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

delegare atributii

Este posibil ca administratorul unui SRL sa delege atributiile de decizie privind reorganzarea societatii comerciale, directorului de resurse umane?

(actul constitutiv permite delegarea in baza aprobarii AGA.)
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 10:38, 25 Octombrie 2008
Daca actul constitutiv permite si administratorul obtine aprobarea AGA, de ce nu?
AGA aproba ca atributiile privind desfiintarea posturilor / reorganizarea activitatii sa apartina directorului resurse umane.

Este in regula? nu va putea fi contestata decizia de reorganizare ca fiind emisa de un organ necompentent
Daca vreti sa faceti concedieri, din punct de vedere al aprobarii AGA este o.k., insa trebuie sa stim exact ce prevede actul constitutiv referitor la reorganizarea activitatii societatii.
dar delegarea catre administrator a hotararilor privind cumpararea de terenuri de catre o firma care are ob de activ vanzare-cumparare de bunuri imobiliare proprii ? e posibila?
Asta pentru a nu fi nevoie de hot AGA de fiecare data cand se achizitioneaza un bun imobil avand in vedere ca am un asociat persoa juridica straina ,si dureaza pana obtin hot aga subsecventa a acestuia.Ar putea acest asociat pers jur. sa hot in AGA proprie ca in calitate de asociat in SC X imputerniceste pe admin acestei societati sa-l reprezinte in AGA privind achizitionarea de b.imobile?sau poate da acest asociat p jur o procura de reprezentare administratorului in cz tranzactiilor imobiliare?
apropos de delegare atributii:
tatal meu este si unic asociat si administrator la un s.r.l. pe care desfasuram activitate. problema este ca acum s-a mutat in alta localitate si as dorii sa-mi delege toate atributiile de administrator prin procura notariala.
se poate?
in actul constitutiv nu scrie ca administratorul poate sa-si delege calitatea catre o terta persoana. poate fi modificat actul constitutiv ulterior ca sa stipuleze si acest lucru?

Alte discuții în legătură

Delegare atributii administrator brendissima brendissima Intr-o societate cu 2 asociati persoane juridice, in care administrator este o pers fizica, se pot delega atributiile adm catre directori si cum? Tb facuta AGA ... (vezi toată discuția)
Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a semna contract, decizii etc. in locul dir. gen. curteanu curteanu Buna ziua In ce conditii pot semna urmatoarele acte in locul dir. general? (firma este SA , postul meu este director resurse umane.) Actele in ... (vezi toată discuția)