avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume si prenume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume si prenume

Buna ziua va rog sa imi spuneti daca se pot schimba certificatele de nastere ale copiilor in urma schimbari numelui si prenumelui meu(eu personal mi-am schimbat toate actele mai putin certificatele copiilor pt ca nu am avut informatii exacte si corecte daca si in ce fel pot face noi certificate copiilor unde sa apara numele si prenumele meu nou).
Multe multumiri,astept raspuns avizat ,clar,concis.
Schimbarea numelui dvs. (in urma divortului, banuiesc) nu duce automat si la schimbarea numelui copiilor. Acest lucru este posibil doar daca fostul sot este de acord si exprima acest lucru in forma autentica (declaratie la notar).

Va poate fi de folos si urmatorul articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
X-(De ce cand cineva isi schimba numele voi tb sa va ganditi neaparat la un divort?eu nu am dat si nu doresc sa dau explicatii amanuntite dar NU e vorba despre nici un divort,pur si simplu am intrebat daca si care sunt procedurile legale pt a schimaba numele meu de pe certificatele copiilor ca sa nu mai apara cel vechi,atata tot.,oricum merci pt articol,oarecum m-a elucidat.
.....................
Hager a scris:


astept raspuns avizat ,clar,concis.


pentru un raspuns clar si concis trebuie sa veniti cu detalii clare si concise!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie camiy23 camiy23 Buna, As dori sa imi schimb numele de familie. Prin casatorie nu mi-am schimbat numele de familie deoarece am avut niste probleme personale. As vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil JASMIN_MMARIA JASMIN_MMARIA pot sa schimb numele de familie al copilului meu din prima casatorie, cu numele de familie pe care-l am eu dupa a doua casatorie? (vezi toată discuția)