salutare.
am primit la firma o cerere de la un fost angajat sa-i dau o adeverinta privind grupa de munca pe perioada cat a muncit la noi, pentru pensioanre. eu am intrebat contabila sefa si mi-a zis ca la noi nu au existat grupe de munca. aveti vreun model de adeverinta?
Incercati la cea mai apropiata Casa de pensii si cereti-le un model de asemenea adeverinta. Ei au, pentru ca tot la ei ajung acestea. Sau la o intreprindere mai mare din localitatea dvs. Daca nu, am sa incerc eu sa fac rost dar mai asteptati pana sambata sau luni.
Daca unitatea dvs. nu a avut locuri de munca cu conditii speciale sau deosebite de munca nu este obligata sa dea o asemenea adeverinta. Dar poate a avut si nu stiu persoanele cu care ati discutat.
contabila ar trebui sa stie cel mai bine, daca e veche, pentru ca contributiile platite la bugetul de stat, pentru conditii deosebite - grupa sunt mai mari si doar contabila face OP-urile, nu? s-ar putea sa ma insel, poate nu am dreptate....
Adeverinţa trebuie însă să fie întocmită cu respectarea prevederilor OUG nr. 4/2005.
Date de identificare a unitatii
........................................
........................................
Nr. ................/...................
ADEVERINTA
Se adevereste prin prezenta ca domnul/doamna ..........., nascut/nascuta la data de ...... in localitatea .........., judetul ......, avand codul numeric personal ......., a fost angajat/angajata cu contract individual de munca la societatea *1) ......., in meseria/functia ..........., in perioada ..................................................... .
Pe perioada ........... se incadreaza in grupa II-a de munca, in procent de ........., in baza prevederilor *2) ..........., activitate care se regaseste la pozitia ......... din anexa nr. 1 la ........... privind incadrarea unor locuri de munca in conditii speciale.
..........................................
(numele, prenumele, semnatura si stampila)