avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta

salutare.
am primit la firma o cerere de la un fost angajat sa-i dau o adeverinta privind grupa de munca pe perioada cat a muncit la noi, pentru pensioanre. eu am intrebat contabila sefa si mi-a zis ca la noi nu au existat grupe de munca. aveti vreun model de adeverinta?
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
Vioreld, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:15, 28 Iulie 2008
Incercati la cea mai apropiata Casa de pensii si cereti-le un model de asemenea adeverinta. Ei au, pentru ca tot la ei ajung acestea. Sau la o intreprindere mai mare din localitatea dvs. Daca nu, am sa incerc eu sa fac rost dar mai asteptati pana sambata sau luni.
Daca unitatea dvs. nu a avut locuri de munca cu conditii speciale sau deosebite de munca nu este obligata sa dea o asemenea adeverinta. Dar poate a avut si nu stiu persoanele cu care ati discutat.
da. pot astepta pana luni. nicio problema. merci mult.
contabila ar trebui sa stie cel mai bine, daca e veche, pentru ca contributiile platite la bugetul de stat, pentru conditii deosebite - grupa sunt mai mari si doar contabila face OP-urile, nu? s-ar putea sa ma insel, poate nu am dreptate....
Adeverinţa trebuie însă să fie întocmită cu respectarea prevederilor OUG nr. 4/2005.

Date de identificare a unitatii
........................................
........................................
Nr. ................/...................

ADEVERINTA

Se adevereste prin prezenta ca domnul/doamna ..........., nascut/nascuta la data de ...... in localitatea .........., judetul ......, avand codul numeric personal ......., a fost angajat/angajata cu contract individual de munca la societatea *1) ......., in meseria/functia ..........., in perioada ..................................................... .

Pe perioada ........... se incadreaza in grupa II-a de munca, in procent de ........., in baza prevederilor *2) ..........., activitate care se regaseste la pozitia ......... din anexa nr. 1 la ........... privind incadrarea unor locuri de munca in conditii speciale.

Conducatorul unitatii,
..........................................
(numele, prenumele, semnatura si stampila)

"elis", mai tanar decat mine, a fost si mai iute si a transmis tipul corect de adeverinta inaintea mea.=D>

Alte discuții în legătură

Adeverinta eliberata cu cerintele cnpas Monica H. Monica H. are cineva cum sa ma ajute cu cateva scrisori??? casa de pensii a trimis o adresa in care cere eliberarea unei adeverinte de grupa in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Certificat spor de vechime gr2 DanCrist DanCrist Buna ziua, am obtinut un certificat de la o firma care a preluat arhiva fostei intreprinderi unde am lucrat, pentru incadrarea in grupa 2. Ma puteti ajuta sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca OanaTrifan OanaTrifan Buna ziua, Doresc sa fac o cerere pentru tatăl meu care nu are specificata grupa de munca,exista vreun model tip? Va mulțumesc (vezi toată discuția)