avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumparare imobil de catre SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumparare imobil de catre SRL

Intrucat asociatul meu, care detine acelasi numar de parti sociale ca si mine, nu semneaza pentru cumpararea unui imobil, ma intereseaza dacă pot incheia tranzactia fără semnătura lui. Stiu ca nu pot instrăina imobilul fără semnătura lui, dar nu pot nici să achiziţionez imobliul fără el?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:58, 29 Iulie 2008
Nu se poate, actele de dispozitie au acelasi regim indiferent ca sunt instrainari sau achizitii. Decizia in AGA se ia cu o anumita majoritate, ceea ce de la bun inceput inseamna mai mult de 50% cat aveti.
Sunteti adfministrator cu puteri depline? Sunteti amandoi administratori lucrand impreuna?

Art. 70. - (1) Administratorii pot face toate operaţiunile cerute pentru aducerea la îndeplinire a obiectului de activitate al societăţii, afară de restricţiile arătate în actul constitutiv.
(2) Ei sunt obligaţi să ia parte la toate adunările societăţii, la consiliile de administraţie şi la organele de conducere similare acestora.
Art. 701. - Actele de dispoziţie asupra bunurilor unei societăţi comerciale pot fi încheiate în temeiul puterilor conferite reprezentanţilor legali ai societăţii, după caz, prin lege, actul constitutiv sau hotărârile organelor statutare ale societăţii adoptate în conformitate cu prevederile prezentei legi şi ale actului constitutiv al societăţii, nefiind necesară o procură specială şi în formă autentică în acest scop, chiar dacă actele de dispoziţie trebuie încheiate în formă autentică.
__________
Articolul a fost introdus prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr. 52/2008.
suntem ambii asociati si administratori cu puteri depline
Atunci presupun ca actul constitutiv prevede si ca lucrati separat iar nu in consiliu.
Actul constitutiv prevede vreo restrictie asemanatoare cu cea prevazuta de lege la SA?

Art. 1532^2 - Consiliul de administraţie, respectiv directoratul, va putea să încheie acte juridice în numele şi în contul societăţii, prin care să dobândească bunuri pentru aceasta sau să înstrăineze, să închirieze, să schimbe ori să constituie în garanţie bunuri aflate în patrimoniul societăţii, a căror valoare depăşeşte jumătate din valoarea contabilă a activelor societăţii la data încheierii actului juridic, numai cu aprobarea adunării generale a acţionarilor, dată în condiţiile art. 115.


Daca nu, atunci puteti incheia numai dvs actul juridic.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniul firmei alexani alexani daca un imobil a fost achizitionat pe firma adica a intrat in patrimoniul firmei,cum poate fii cumparat de catre o persoana fizica ? (vezi toată discuția)
Procura ContSters91137 ContSters91137 IJ, administratorul unei societati cu raspundere limitata, urmeaza sa vanda un teren aflat in proprietatea socieattii. Stiut fiind ca instrainarea ... (vezi toată discuția)
Administrator srl cu drepturi depline si 60% parti sociale vsvaly vsvaly am vindut un imobil al firmei cu teren concesionat fara a convoca AGA, cu factura,chitanta, act la notar, banii i-am retras deoarece aveam aport personal pe ... (vezi toată discuția)