avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societatile comerciale si dreptul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societatile comerciale si dreptul

Buna ziua! Se poate crea o societate comerciala avand ca obiect de activitate, o activitate in domeniul dreptului sau cat mai apropiat de acesta??
Nu se poate compara profesia de medic cu profesia de avocat.
Nu se poate compara consultanta juridica cu chirurgia.

In Romania, orice cetatean este obligat sa cunoasca la perfectie legile, dar nu orice cetatean este obligat sa cunoasca medicina si chirurgia.

Comparatia este irelevantă si fortata.

Serviciile juridice se pot presta atat de catre entitati comerciale cat si de catre avocati.

Avocatii au doar un monopol (sa zicem asa) pentru asistenta si reprezentarea in instanta. Atat.

Iar pentru a dovedi egalitea avocatura=business, va rog sa cititi opinia presedintelui de onoare al UNBR vechi, Zamfirescu Calin si solutia instantelor europene, cauza Klaus Höfner and Fritz Elser impotriva Macrotron GmbH (C-41/90) CJCE

Alberto Kurtyan
Ce vroia Iulian81 este precis ce se poate face in domeniul medical. Pe scurt, poti infiinta un SRL care sa angajeze medici, sa obtina avizele necesare si sa trateze pacienti. Prin urmare exemplul cu medicina lucreaza contra celor care sustin decizia ICCJ.

Ideal, medicul isi trateaza orice pacient la fel, lasand pe mana managerului colectarea banilor. Pe cand aici este interzis sa infiintezi un SRL care sa administreze relatia cu clientii, lasand profesionistilor angajati prestarea efectiva a serviciilor.

Prin urmare este o mare diferenta intre reglementarea profesiei si reglementarea managementului relatiei cu consumatorii, pe care un SRL/SA le-ar putea face cu mult mai bine decat fiecare individual. Interpretarea actuala este o reglementare nedreapta care face deservicii publicului larg si favorizeaza monopolul profitabil al unora. La fel cum exista mii de furnizori privati de servicii medicale cu medici angajati, ar trebui sa existe societati comerciale specializate in reprezentare si consiliere legala.

Am citit mai sus ca SRL-urile sunt rele pentru ca sunt ieftine. :O Tocmai de-asta au clienti! O retea de societati comerciale hraneste zilnic populatia Romaniei, o SC ofera cele mai bune servicii medicale din Romania, SC-uri fac proiecte de infrastructura (poduri, canalizare samd) de care depind vietile a milioane de oameni si in America tot privatii trimit turisti in spatiu ;) . Dar noi proclamam aici ca tocmai domeniul juridic si numai el este complet inadecvat societatilor comerciale. Daca n-ar fi lege, ar fi chiar hilar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Tarife traduceri lucry lucry tocmai am obtinut autorizatia de traducator pt limbile engleza si franceza, insa nu stiu ce preturi se practica in acest domeniu ca si PFA???? Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare consilier juridic la registrul comertului Simona Popa Simona Popa Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la care nimeni nu m-a putut lamuri pana acum. Aşa ca, am rugamintea la Dvs., daca ştiti, sa ma luminati şi pe mine. ... (vezi toată discuția)