avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... decontopire si contopire din nou?se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

decontopire si contopire din nou?se poate?

e o situatie putin mai complicata....pe vremea cand era minor sotul meu e primit o suspendare de 2,inainte de incheierea termenului de incercare a fost prins conducand fara permis,i s-au dat 9 luni care s-au adunat cu cei 2 ani din pacate a mai fost acuzat intr-un alt dosar penal la 1 an si 6 luni,pedeapsa contopita cu 9 luni,ramanand pedeapsa cea mai gea de 1 a si 6 luni plus suspendarea de 2 ani intr-un final avand in prezent de executat 3 ani si 6 luni.intrebarea mea este...se pot decontopi pedepsele si acea suspendare sa devina un mandat de executare ca celelalte 2?si dupa aceea sa se faca din nou contopirea celor 3 mandate si sa ramana ce-a mai grea pedeapsa de executat si anume cea de 2 ani? suna un pic cam ciudat dar sunt curioasa daca am sanse cu ajutorul unui avocat sa obtinem asa ceva?s-a intalnit vreo cineva cu un caz asemanator?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:27, 22 Iunie 2011
Din punct de vedere legal nu se poate face contopirea intre pedeapsa a carei suspendare a fost revocata si noua infractiune comisa, operand de aceasta data cumulul aritmetic si nu cumulul juridic, asa cum se intampla la infractiunile concurente( contopirea si aplicarea pedepsei cea mai grea plus un spor-atunci cand este cazul) .
Chiar daca s-ar mai fi intamplat asa nu este in conformitate cu legea penala ( vedeti art. 83 Cod penal) .
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
ContSters181996, utilizator
Fiind vorba de o pedeapsa cu suspendare ceea ce vreti nu este realizabil sub aspect legal.
Astfel de contopiri au eficienta juridica in alte situatii juridice cand nu a fost aplicata anterior o pedeapsa cu suspendare.
cazurile sunt foarte rare.
se mai intampla ca, dupa de un condamnat a ajuns in situatia sotului dvs , sa mearga la politie , sa faca un autodenunt si sa ia o fapta savarsita inainte de cea la care a primit 2 ani cu suspendare ,caz in care atrage concurenta tuturor infractiunilorn
nu sunt multe instante in tara care pot fi induse ineroare de o asfel de posibilitate de eludare a legii.
este aceeasi situatie ca in cazul computarilor pe care le fac condamnatii recidivisti.
succes
Incazul unei pedepse cu suspendare este complicata si fara efect situatia daca nu a executat arest preventiv mai inainte de prima condamnare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Contopire mandate deliaioana deliaioana Am si eu o intrebare si va rog din suflet sa imi răspundeți. Dacă cineva are de executat 4 mandate : unul de 3 ani (condamnat in 2014) ,15 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse letty_2009 letty_2009 buna ziua. poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-un caz concret de contopire pedepse? 10 oct 2004-talharie pedeapsa definitiva 7 ani-executat 5 ani si ... (vezi toată discuția)