Va rog sa -mi spuneti daca o persoana, aleasa in Consiliul Natiunal al unei organizatii pe un mandat de 4 ani, poate fi obigata sa se pensioneze la varsta, inainte de incheierea mandatului. Va rog sa-mi indicati ce art. de lege permite continuarea activitatii. Multumesc.
Ce tip de organizatie e? E constituita pe baza og 26 din 2000 a asociatiilor si fundatiilor? In acest caz nu are nici o legatura cu efectuarea pana la capat a unui mandat pe o functie aleasa si faptul ca a implinit o anumita varta. Ce. pe acea functie nu au voie sa candideze si sa fie ale persoane pensionare?
Daca organizatia tine de MFP atunci se aplica un ordin al fostului ministru pogea prin care functionarii publici care sunt in Consiliile de Administratie si au ajuns la varsta de pensionare vor fii pensionati.
1.Va rog sa-mi spuneti ce art.de lege prevede ca , pe perioada mandatului , cei alesi de Congresul Cooperatiei de Consum in Consiliul National, isi pot continua activitatea pina la terminarea mandatului , chiar daca intre timp implinesc varsta de pensionare.