avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CCM la nivel de unitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CCM la nivel de unitate

Unde se inregistreaza CCM la nivel de unitate?
Si care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 20 Iunie 2011
CCM se inregistreaza la ITM de care apartineti, si probabil daca intrati pe site-ul ITM de care apartineti o sa aveti acolo actele necesare depunerii:
- cererea de inregistrare
- ccm semnat de partile respective ( in 3 exemplare)
- pr.verbal de alegere a reprezent. salariatilor( daca nu aveti sindicat)
- tabel cu semnaturile persoanelor care au participat la sedinta de alegere a reprezentantilor( la care trebuie sa participe jumatate plus unul din nr. total al salariatilor)
- hot. judecatoreasca definitiva emisa de judecatoria in a carei raza teritoriala se afla sediul unitatii, prin care se confirma indeplinirea conditiilor de reprezentativitatea organ. sindicale din unitate ( daca este cazul).
november a scris:

Unde se inregistreaza CCM la nivel de unitate?
Si care este procedura?


1. Contractul colectiv de munca la nivel de unitate se inregistreaza la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi are sediul social angajatorul.

2. Art.143 alin.2 din Legea nr.62/2011 prevede ca , dosarul intocmit in vederea inregistrarii va cuprinde:
a) contractul colectiv de munca, in original, redactat in atatea exemplare cate parti semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, semnate de catre parti;
b) dovada convocarii partilor indreptatite sa participe la negociere;
c) imputernicirile scrise pentru reprezentantii desemnati in vederea negocierii si semnarii contractului colectiv de munca;
d) dovezile de reprezentativitate ale partilor. In cazul grupului de unitati constituit numai pentru negocierea unui contract colectiv de munca la acest nivel, dovezile de reprezentativitate pot fi cele ale membrilor partii sindicale, conform art. 134 lit. B si art. 135 alin. (2), partea patronala facand dovada constituirii grupului de unitati, conform prevederilor art. 128 alin. (3), in vederea negocierii;
e) procesele-verbale ale negocierii, redactate in atatea exemplare cate parti semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, continand pozitia partilor;
f) pentru contractele colective de munca incheiate la nivel de sector de activitate, mandatele speciale prevazute la art. 136 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare reprezentanti ai salariatiilor zoltar zoltar Unde se inregisreaza reprezentantii salariatiilor pt. initierea discutiilor legate de CCM.Inainte ei se inregistrau la AJPS Bucuresti, departamentul contracte ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare ccm bvr bvr Buna ziua! Puteti, va rog, sa-mi spuneti care este procedura de inregistrare a contractului colectiv de munca? Mentionez ca s-a semnat la nivelul unei ... (vezi toată discuția)
Ccm rarymimi rarymimi Hristos a inviat! Am o societate la care tin contabilitatea si are 26 angajati. CCM trebuie sa-l inregistrez undeva? Sau se negociaza la nivelul societatii, ... (vezi toată discuția)