avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card de cumparaturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card de cumparaturi

Buna ziua, am un card de cumparaturi facut prin [editat[;intre timp, contractand un credit ipotecar in valuta, nu am mai putut achita si rata lunara pt acel credit, datorita cresterii foare mari a creditului ipotecar.Rata pentru credit nu am mai platit-o de 8 luni, timp in care nu am primit niciun telefon sau alt fel de instiintare de la banca in afara de extrasul de cont.Considerand ca nu-i nicio problema din moment ce banca nu ma someaza in nici un fel si gandind ca voi achita integral creditul cand voi putea, am lasat-o moarta...insa...de curand primesc o instiintare de la banca in care mi se spune sa platesc integral suma datorata in termen de 7 zile, altfel vor preda creditul la o firma recuperatoare.Contactez banca cu gandul sa ne intelegem cumva, ma trimit de la unu la altul, nimeni nu stie ce este cu acest card facut intr-un magazin...intr-un final un angajat al bancii imi spune sa depun o suma oricat de mica pe respectivul card pt ca banca sa nu-l predea la o firma de recuperari.Zis si facut...insa dupa cateva zile primesc de la firma de recuperare scrisoare cum ca ei au preluat datoria.In scrisoare nu au specificat in cat timp sa o platesc ci doar suma datorata si contul in care sa depun banii.
Ce pot face?Cum procedeaza aceste firme de recuperare?Ce imi pot lua?se poate pune poprire pe salariu?Daca se ajunge la executare silita pot avea castig de cauza in instanta avand in vedere ca in toata aceasta perioada nu am fost contacta-ta de banca pentru o solutie benefica ambelor parti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:33, 20 Iunie 2011
Ce pot face?
Mergeti la firma de recuparare si incheiati cu ei un acord de plata a intregii sume.

Cum procedeaza aceste firme de recuperare?
Fac cerere de executare silita la executorul judecatoresc si stabilesc cu acesta un onorariu maximal pentru serviciile solicitate

Ce imi pot lua?
Va pot executa silit orice bun mobil sau imobil, asadar inclusiv casa cumparata prin credit ipotecar
se poate pune poprire pe salariu?
Da, se poate pune si poprire pe salariu.


Daca se ajunge la executare silita pot avea castig de cauza in instanta avand in vedere ca in toata aceasta perioada nu am fost contacta-ta de banca pentru o solutie benefica ambelor parti?
Si mie imi plac contactele, insa le initiez, nu le astept. Dumneavoastra aveati un contract de credit, cu clauze ce va obliga sa platiti conform unui scadentar. Sunteti de drept in intarziere de la scadenta datoriei, avand in vedere ca e un contract comercial.
Banca a vandut creanta avuta de dvs catre o firma de recuperare.

In perioada urmatoarea veti primi scrisori in care vi se va cere sa platiti in 5-7 zile toata suma penalitati.

Vor incepe telefoanele, vizitele la domiciliu, vizite la vecini, etc.

Firma va vrea sa platiti toata suma pe loc si intr-un termen scurt.

Va poate executa orice bun proprietate personala.

Instata va putea sa va puna poprire pe salariu pe maxim 30% din venituri.

Va recomand ca atunci cand ajungeti in instanta sa cereti plata in rate lunare si sa va luati angajamentul ca veti platii toate datoriile.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Daca se ajunge in instanta se ajunge pentru incuvintarea executari nu pentru stabilirea unei rate , prin urmare nu poate sa ceara instantei sa ii acorde rate.

Mai mult cererea se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.

Atentie la plata aia mica care ati facut-o :(( tocmai ati repus in termenul de prescriptie creanta.

cu stima
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
Oricum nu lasau ei sa se prescrie creanta, mai ales ca au trecut doar 8 luni de neplata.
@tatianae81
Atentie la orice document care vi se comunica, luati legatura cu un avocat sau postati pe forum, eventual sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile. Intre timp, daca va intelgeti cu firma de recuperare, cu atat mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita co-ipotecari Geanina Maria Geanina Maria Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul ... (vezi toată discuția)
Incepere executare silita blecota blecota Buna ziua, in 2007 am facut un card de credit la o banca fiind incantat de cele spuse de catre agentul respectiv la acea vreme. De platit am platit rate la ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)