avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabiltare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabiltare bloc

As dori sa stiu:
1. In cazul reabilitarii este obligatorie inchiderea balconului? Daca da atunci se mareste suprafata locuibila?
2. In ce temei legal se poate refuza inchiderea balconului in procesul de reabilitare?
3. In cazul balconului inchis se ia in calculul incalzirii si suparafata acestuia? Mai ales ca multi locatari au desfiintat ferestrele din constructie ce dadeau spre balcon in acest fel marind suprafata camerelor iar unii chiar au marit si suprafata radiatoarelor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cmiep1@yahoo.com , utilizator 07:56, 21 Iunie 2011
1. Depinde de proiect.
2. Discutand cu proiectantul si cu primaria.
3. Daca exista repartitoare acest lucru nu mai conteaza, intrucat se stabileste un SET al apartamentului si numai in functie de acesta se face calculul caldurii.
La un bloc reabilitat mi-e greu sa cred ca nu exista repartitoare pentru caldura.
In cazul in care chiar nu exista, balcoanele inchise nu inseamna marirea suprafetei utile decat daca se face cadastru si se legalizeaza o suprafata mai mare. Calculele se complica in cazul in care nu exista repartitoare la aceste apartamente care in plus si-au pus si calorifere in plus. Se complica, calculele facandu-se adeseori amatoristic, dupa cum i se pare cuiva ca este corect.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
elga50, moderator
daca nu se inchide balconul se va face izolare si pe peretii care delimiteaza balconul si cam tot atat te costa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura la metru patrat laurentiuo laurentiuo stiu ca energia termica (caldura) se imparte la metri patrati pe care ii are fiecare apartament. intrebarea mea este: se imparte si la metrii patrati care ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)