As dori sa stiu:
1. In cazul reabilitarii este obligatorie inchiderea balconului? Daca da atunci se mareste suprafata locuibila?
2. In ce temei legal se poate refuza inchiderea balconului in procesul de reabilitare?
3. In cazul balconului inchis se ia in calculul incalzirii si suparafata acestuia? Mai ales ca multi locatari au desfiintat ferestrele din constructie ce dadeau spre balcon in acest fel marind suprafata camerelor iar unii chiar au marit si suprafata radiatoarelor.
Va multumesc.
1. Depinde de proiect.
2. Discutand cu proiectantul si cu primaria.
3. Daca exista repartitoare acest lucru nu mai conteaza, intrucat se stabileste un SET al apartamentului si numai in functie de acesta se face calculul caldurii.
La un bloc reabilitat mi-e greu sa cred ca nu exista repartitoare pentru caldura.
In cazul in care chiar nu exista, balcoanele inchise nu inseamna marirea suprafetei utile decat daca se face cadastru si se legalizeaza o suprafata mai mare. Calculele se complica in cazul in care nu exista repartitoare la aceste apartamente care in plus si-au pus si calorifere in plus. Se complica, calculele facandu-se adeseori amatoristic, dupa cum i se pare cuiva ca este corect.
Reabilitare termica
Zabriela
Buna ziua,
blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)