avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie civila si pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie civila si pensie militara

Sant nascuta in anul 1951. Am lucrat 18 ani la o intreprindere de constructii (1973-1991 ) si 13 ani intr-o unitate militara (1991 - 2004 ). In anul 2004 am iesit la pensie din sistemul militar conform Legii nr. 164 / 2001 iar baza de calcul a pensiei a fost solda lunara bruta, conform art.21. In anul 2009 am fost inscrisa la pensie din sistemul civil, pentru limita de varsta, conform Legii nr. 19 / 2000. Recent, Casa de Pensii mi-a sistat plata pensiei civile cu singura mentiune ca este "necuvenita" fiind insotita de o decizie de debit. Va rog sa-mi raspundeti daca este legal. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie militara mihaipos mihaipos Buna ziua, Am lucrat in sistemul militar din anul 1991 daca pot beneficia de pensie militara/de serviciu. In caz afirmativ de unde pot afla informatii re ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei si in functie de anii munciti dupa trecerea in rezerva Cristea Maricel Cristea Maricel Am muncit 20 de ani in M.Ap.N ( intre 1978 si 1998 ) si am iesit la pensie cu gradul de maior, cu o pensie de 1246 lei ( in 15 dec 1998 - dosar de pensie ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca pentru militarii de cariera noiklosa noiklosa Am discutat azi cu un comandor in rezerva care imi spunea ca militarii de cariera nu aveau carte de munca in anii 80-90-2000. Poate fi asa ceva adevarat ? (vezi toată discuția)