avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca pentru militarii de cariera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca pentru militarii de cariera

Am discutat azi cu un comandor in rezerva care imi spunea ca militarii de cariera nu aveau carte de munca in anii 80-90-2000. Poate fi asa ceva adevarat ?
Cel mai recent răspuns: greceanu , utilizator 21:41, 27 Aprilie 2011
Da, d-l comandor are dreptate. Pana prin 2000 cand am iesit eu la pensie din armata nu exista carte de munca ci doar memoriu personal.
Perfect adevarat stimate domn. Eu am lucrat in armata din anul 1987 ,pana in 1998 . Livretul militar este "cartea de munca " a cadrelor active.

Cadrele din armata ,politie(pana la capatarea statutului de functionari publici cu statut special ) si jandarmerie , cele din celalalte arme nu au carte de munca.
Cadrele militare nu au avut carnet de munca, numai "civilii" au avut. Va lamuresc pe deplin, cred eu, art. 18 din Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat si art. 2 din Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de munca. Ambele acte normative au fost in vigoare in perioada mentionata de dvs.
Art. 18
(1) Dovada privind vechimea în serviciul militar si celelalte elemente necesare în vederea stabilirii pensiei se face cu fisa de pensie întocmită pe baza datelor din fisa matricolă sau din alte documente legale.
(2) Dovada privind vechimea în serviciu, prestat în altă calitate decât cea de militar, se face cu carnetul de muncă sau cu alte acte pe baza cărora se face pensionarea potrivit Legii nr. 19/2000.


Art. 2
(1) Carnetul de munca se intocmeste pentru personalul incadrat pe baza de contract de munca si pentru membrii cooperativelor mestesugaresti.
(2) Pentru fiecare persoana se va intocmi un singur carnet de munca.

Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Art. 18 din Legea nr. 164/2001 nu este aplicabil pentru perioada 80-90-2000 .. :(
... pana la data de 01.04.2001 a fost in vigoare Decretul nr.214 din 12 iulie 1977
privind pensiile militare de stat

Alte discuții în legătură

Legea sistemului unitar de pensii - forma finala promulgata gelugeo gelugeo Art. 30 (4) [b]Este asimilată [/b][/u]stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă, prevăzut la alin. (1) lit. b), perioada anterioară ... (vezi toată discuția)
Litigiu de asigurari sociale - calculare pensie antonescu gheorghe antonescu gheorghe Bună ziua ! Am iniţiat o acţiune în justiţie solicitând recalcularea punctajului pensiei în contradicto- riu cu Casa de Pensii judeţ Prahova, în ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)