avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca pentru militarii de cariera
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca pentru militarii de cariera

Am discutat azi cu un comandor in rezerva care imi spunea ca militarii de cariera nu aveau carte de munca in anii 80-90-2000. Poate fi asa ceva adevarat ?
Cel mai recent răspuns: greceanu , utilizator 21:41, 27 Aprilie 2011
freeelis a scris:
Art. 18 din Legea nr. 164/2001 nu este aplicabil pentru perioada 80-90-2000 .. :(
... pana la data de 01.04.2001 a fost in vigoare Decretul nr. 214 din 12 iulie 1977 privind pensiile militare de stat

Aveti perfecta dreptate. :) Ma gandeam la faptul ca-mi argumentez raspunsul avand in vedere niste acte normative abrogate si am scris o fraza al carei continut este incorect.

Insa principiul din art. 18 al Legii nr. 164/2001 se pastreaza, fiind preluat din Decretul nr. 214/1977 (art. 10). Ganditi-va ca toate actele normative care reglementeaza acordarea drepturilor de pensie se refera la perioade anterioare intrarii lor in vigoare. Cand a lucrat un cadru militar care a solicitat pensionarea in 2002, de exemplu? In perioade anterioare intrarii in vigoare a Legii nr. 164/2001, bineinteles. In mod paradoxal, actele normative din domeniul asigurarilor sociale se aplica cererilor depuse ulterior intrarii lor in vigoare, dar au in vedere acte, fapte si situatii petrecute anterior intrarii lor in vigoare.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu au avut niciodată carnet de muncă.Lipsa unui document de evidenţă clară a modificărilor intervenite pe parcursul activităţii s-a văzut cu prilejul recalculării pensiilor.Câtă muncă pentru a căuta statele de plată, pentru a găsi veniturile din fiecare lună! Dosarul personal conţinea numai datele importante ( funcţii, avansări recompense, pedepse).E adevărat că legislaţia pensiilor nu impunea un asemenea document fiindcă se luau în calcul anumite perioade sau solda din ultima lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea sistemului unitar de pensii - forma finala promulgata gelugeo gelugeo Art. 30 (4) [b]Este asimilată [/b][/u]stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă, prevăzut la alin. (1) lit. b), perioada anterioară ... (vezi toată discuția)
Litigiu de asigurari sociale - calculare pensie antonescu gheorghe antonescu gheorghe Bună ziua ! Am iniţiat o acţiune în justiţie solicitând recalcularea punctajului pensiei în contradicto- riu cu Casa de Pensii judeţ Prahova, în ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)