avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii mari asociatie, nimeni nu vrea sa fie in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii mari asociatie, nimeni nu vrea sa fie in comitet

Buna ziua,

Situatia in care se gaseste asociatia de proprietari din care fac parte este urmatoarea:
- fostul administrator nu a platit facturile la furnizori si si-a insusit banii, avem datorii de 75 000 ron catre furnizori
- s-au depus plangeri la politie impotriva administratorului
- s-au re-esalonat pe un an de zile datoriile catre furnizori
- 2/3 din proprietari nu doresc sa plateasca re-esalonarile, pe motiv ca trebuie sa plateasca cine a furat (da, in teorie asa e, in practica la iarna sa vedem ce facem)
- comitetul si presedintele s-au dat demisia
- nimeni nu doreste sa faca parte din comitet sau sa fie presedinte
- firma de administratie va rezilia contractul daca nu exista comitet

Care sunt optiunile legale pe care le avem pentru a:
- constitui comitetul si nominaliza presedintele
- institui obligativitatea platilor re-esalonarilor (si a nu astepta pana ne dau in judecata furnizorii ca sa incepem aceste demersuri)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ciolpi , utilizator 22:43, 23 Iunie 2011
din punctul nostru de vedere ar trebui sa solicitati sprijinul comisiei de indrumare a asociatiilor de proprietari de la primarie...
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Exact cele pe care le-ati enumerat dv. in ultima parte a mesajului. Fara aceste actiuni veti ramane si fara apa....si zau ca vecinii dv. ar merita asa ceva pentru ca nu inteleg ca daca au dormit si l-au lasat, ba chiar l-au invitat, pe administrator sa fure, neimplicandu-se in niciun fel, vor ajunge sa traiasca mai rau ca intr-un lagar.

Imi pare rau sa va spun asta, dar suntem in capitalism, salbatic, cum o fi el, dar e capitalism, si cativa proprietari au in mana o proprietate cu care nu stiu ce sa faca. Eu as zice sa va treziti (nu dv. personal, ca va vad ca sunteti treaz de-a binelea, ci vecinii dv.) si sa luati aminte ca nu se va amesteca nimeni sa va scoata din problema, ci numai dv., proprietarii din acel bloc, impreuna veti putea sa va organizati si sa puneti mana de la mana sa traiti omeneste. Altfel o sa ajungeti ca la cocina!
În completarea celor spuse de dna elga50, ar fi foarte bine să-i asaltați cu fluturași la cutia poștală și anunțuri la avizier. Explicați-le că acum este momentul să acționați, fiind luni de vară, cu întreținerea mai mică. Veți plăti datoriile la utilități apoi (poate) veți recupera banii de la fostul administrator.

Nu cedați, dacă sunt vecini care vă inspiră încredere, țineți-vă de capul lor până acceptă să participe la formarea unui comitet. Succes!
Daca proprietarii nu doresc sa se intruneasca si sa functioneze in continuare cu organe de conducere nu exista nici o optiune legala sa fie obligati sa faca acest lucru. Se vor trezi atunci (poate) cand furnizorii vor opri utilitatile.:secret:
Buna ziua,

Situatia dumneavoastra nu este singura si cu siguranta nu se va rezolva imediat. Observ ca din cele spune de dumneavoastra a-ti avut o firma de administrari imobile. Ca o firma sa poata avea acest domeniu de activitate, pe langa CAEN si personalul cu atestat angajat trebuie sa dovedeasca ca au si bonitate financiara, ceea ce daca au inseamna ca puteti recupera fara nici o problema banii.
Va sfatuiesc data viitoare cand alegeti o firma de administrare imobile sa fiti foarte atenti si sa va ofere garantii bancare. Spre exemplu eu lucrez la o firma in domeniu si detinem acest lucru plus ca avem si asigurare facuta in caz de furt.
Cazul expus de dumneavostra l-am avut si noi la un bloc unde au oamenii din cauza unei doamne mai in varsta nu au mai vrut sa intocmeasca comitetul executiv, dar noi am inteles situatia si i-am sustinut si ne-am facut treaba in continuare pana s-au linistit si au realizat ca trebuie pana la urma sa aleaga pe cineva.
Data viitoare fiti cu ochii in patru cand alegeti administratorul si recomand sa aveti si un cenzor autorizat extern (sau intern, dar care chiar sa se ocupe si sa raspunda pentru raporturile efectuate) care sa va tina lunar la curent cu situatia platilor pentru a nu mai ajunge la asa ceva.

Va urez o rezolvare cat mai rapida a situatiilor
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
mystik, utilizator

Alte discuții în legătură

Restante, penalizari, proces ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, In prezent avem un caz special in bloc,,,comun in Romania,restantierul blocului...a fost dat in judecata in urma cu cativa ani,ce-i drept ... (vezi toată discuția)
Asociație cu utilități neplătite din 2010. este adevărat ce susține administratora, că datoriile din ultimii 5 ani sunt prescrise? forma1 forma1 Buna ziua avem o problema mare la asociatia noastr sintem la zi cu consumurile ca sa aflam de la salubriserv ca doamna administrator na platit nici o factura ... (vezi toată discuția)
Esalonari alexandraaciubotaritei alexandraaciubotaritei Buna ziua, De 3 luni sunt presedinte al unui bloc cu 3 scari din sectorul 5. In luna octombrie anul trecut am descoperit ca administratora ne-a creat un ... (vezi toată discuția)