avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie restanta

Buna ziua!
ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie:
-administratorul a decedat,am platit facturile catre firma care se ocupa de furnizarea energiei termica,dar banii au disparut administratorul nu a virat banii catre firma.
acum firma vine si ne pune sa platim iarasi pt caldura desi noi avem chinte;
ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 13:01, 7 Iulie 2016
De cand a plecat administratorul in lumea celor drepti:) si cand s-a descoperit ca acesta nu a platit facturile pentru energia termica?

Presedintele si cei din comitetul executiv nu au cunoscut ca administratorul nu a platit furnizorul de caldura si apa calda? Cenzorul nu a verificat plata facturilor?

Restul de plati au fost facute?

Asociatia de proprietari trebuie sa deschida actiune in instanta impotriva mostenitorilor administratorului pentru recuperarea prejudiciului iar pana la finalizarea procesului va trebui sa "imprumutati" (vorba moderatorului ;)) asociatia pentru achitarea restantelor, altfel ramaneti fara caldura si apa calda. Adica sa platiti iar ce ati mai platit.

expresiile nu sunt foarte clare: firma de furnizare a energiei termice a furnizat niste servicii si, ulterior, a emis facturile aferente acestor servicii prestate.

Administratorul a efectuat redistribuirea sumelor catre locatari iar acestia au platit cotele de contributie catre administratie, nu catre furnizor.

Administratorul nu a virat banii catre furnizor: fireste ca familia devine solidara pentru recuperarea prejudiciului.

Firma de energie termica nu vine din nou sa ceara banii: ea cere sa se plateasca facturile emise.
nu exista presedinte de asociatie,familia este plecata din tara;
firma de la caldura cere din nou plata facturilor care au fost achitate; ex am platit luna dec si ianuarie adm nu a virat banii catre firma ;iarasi firma ne cere personal prin adrese oficiale sa platim aceste facturi
s-a sistat si furnizarea gazului tot pt neplata administratorului;fiecare locatar acum este nevoit sa se ingrijeasca singur
aceeasi situatie este si cu apa ;s-a taiat si furnizarea apei
decesul a fost in luna februarie anul curent
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
qubeec44, utilizator
Dar exista un comitet executiv?

Daca presedintele este plecat din tara atunci asociatia trebuia sa aleaga un alt presedinte iar pana la alegerea altucuiva de gestionarea situatiei din asociatie se ocupa comitetul executiv.

Furnizorii au contract cu asociatia si nu cu proprietarii, prin urmare adresele oficiale nu au niciun temei legal. Daca veti fi dati in judecata individual nu au nicio sansa sa isi recupereze banii, in plus detineti chitantele de plata.

De cand administratorul a inteles ca mai bine isi face de drum decat sa plateasca facturile nu s-au mai intocmit liste de plata la intretinere, nu ati mai platit nimic?

Nu a fost cautat un alt administrator?
qubeec44 a scris:
..am platit facturile catre firma care se ocupa de furnizarea energiei termica
Daca ati platit furnizorul de energie termica trebuie sa aveti dovada platii, chitanta eliberata de furnizor. Aveti chitantele?
dar banii au disparut administratorul nu a virat banii catre firma.

Care bani? Daca administratorul nu a achitat furnizorii, este vina lui dar si a celor pe care i-ati ales in comitet, a presedintelui, a cenzorului...
acum firma vine si ne pune sa platim iarasi

Furnizorii nu si-au primit banii si va cere sa achitati facturile. Este firesc.
nu exista presedinte de asociatie,familia este plecata din tara

In momentul cand a plecat presedintele, un alt membru al comitetului preia ca si vicepresedinte conducerea asociatiei. Apoi in maxim 90 de zile acest vicepresedinte sau ceilalti membri ai comitetului convoaca adunarea generala si alegeti alt presedinte.
firma de la caldura cere din nou plata facturilor
Cu toate ca vi s-a explicat mai sus, vad ca insistati si sustineti ca firma cere din nou plata. Este fals. Firma are dreptate si va cere doar sa-i platiti facturile, o singura data fiecare factura si nu "din nou".
Viata unei asociatii nu sta int-un singur om. Presedintele a plecat din tara si este normal sa mai plece oamenii. Alegeti altul. Administratorul a decedat si este normal sa mai si moara oamenii. Angajati altul.

Alte discuții în legătură

Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)
Datorii furnizor de agent termic cu sistarea furnizarii utilitatii s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am tot incercat sa gasesc un raspuns prin forum, si, desi sunt sigura ca subiectul nu este nici nou, nici unic, nu am gasit, asa ca o sa incerc sa ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei refuza semnarea cererii de sistare a energiei termice ken ken Compania de furnizare a energiei termice accepta sistarea furnizarii de agent termic in sezonul 2015-2016, sub conditia depunerii unei cereri semnate ... (vezi toată discuția)