Buna ziua!
Am tot incercat sa gasesc un raspuns prin forum, si, desi sunt sigura ca subiectul nu este nici nou, nici unic, nu am gasit, asa ca o sa incerc sa explic aici situatia.
Locuiesc in Comstanta si Asociatia de locatari de care apartine blocul meu are o datorie de o suta si ceva de milioane RON la Radet. Datoria este vina foste casierite a asociatiei si este de prin 2008 - 2009.
La data cand Radet-ul a facut instiintare privind datoria, a fost scandal mare, tipa a fugit, s-a angajat un evaluator care a facut o expertiza, sa se vada de unde este datoria si (teoretic) s-a depus plangere pe numele respectivei, s-a angajat avocat, etc.
Ulterior a venit altcineva la casierie si platile s-au desfasurat in mod "normal" in continuare. Dar, de o saptamana, RADET-ul a intrerupt furnizarea de caldura si apa calda in bloc, s-a descoperit ca tot ce s-a platit in ultimii 2 ani a fost inregistrat ca plata a datoriilor si penalizarilor, si nicidecum a facturior in curs, nefiind inregistrata nici o luna din 2010 sau 2011 ca platita.
Colac peste pupaza, presedintele de asociatie nu e de gasit pe nicaieri (cica ar fi plecat in strainatate).
Acum suntem toti tare nedumeriti si nu prea stim incotro sa o apucam. Intrebarile mele ar fi:
- nu ar fi trebuit ca de la data la care a fost facuta plangerea impotriva fostei casierite, sa se inceapa plata facturilor curente, si nu a restantelor?
- daca s-a tot platit asa, exista sansa ca, odata achitata datoria fostei casierite, ea sa nu mai poata fi trasa la raspundere?
- daca da, cine va plati datoria, avand in vedere ca locatarii au chitante doveditoare ca si-au platit facturile la timp?
- cum putem afla daca s-a depus plangerea sau nu ? (acum banuim ca e si presedintele implicat....)
- se poate prescrie datoria si fosta casierita sa zburde fericita cu 125.000.000 RON? (ca daca da, ma angajez si eu la o asociatie :D)
- si, nu in ultimul rand, ce putem face? nu de alta, dar nu e chiar asa cald, nici afara nici in casa, suntem si familii cu copii mici si nu e prea distractiv fara apa calda si caldura.....
Multumesc anticipat, pt ca ati avut rabdare sa cititi pana aici.
O zi buna si calduroasa va doresc!
Cel mai recent răspuns:
Armenteros , utilizator
04:33, 21 Martie 2011