avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele Asociatiei refuza semnarea cererii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele Asociatiei refuza semnarea cererii de sistare a energiei termice



Compania de furnizare a energiei termice accepta sistarea furnizarii de agent termic in sezonul 2015-2016, sub conditia depunerii unei cereri semnate inclusiv de vecinii de pe orizontala si verticala si de presedintele Asociatiei.

Vecinii au fost de acord, dar presedintele asociatiei refuza categoric, motivandu-si verbal refuzul prin debitul pe care il am catre asociatie. Mentionez ca la asociatie achit doar facturile pentru apa rece, lift, gaze si administrare.

Cu furnizorul de agent termic am o conventie individuala incheiata, iar factura o achit direct la compania furnizoare. Asadar asociatia si presedintele ei nu ar avea niciun motiv pentru care sa refuze vehement semnarea cererii, dar totusi o face. Mai mult de atat, acest presedinte raspunde umil la ordinele administratorului (administrator angajat al unei companii private care se ocupa de administrarea asociatiei). Presedintele asociatiei a fost ales in functie in urma cu 3 ani, desi legea care reglementeaza functionarea asociatiilor spune clar ca in fiecare an ar trebui sa aiba loc o adunare generala a tuturor membrilor, in urma careia sa fie ales un presedinte.

In acest moment ma aflu in dificultate si nu stiu ce sa mai fac. In curand va incepe furnizarea caldurii, iar eu nu voi avea bani sa-mi achit facturile. Presedintele asociatiei nu vrea sa-mi semneze cererea de sistare temporara. Va rog sa ma ajutati cu o solutie.
Cel mai recent răspuns: ken , utilizator 12:34, 27 Septembrie 2015


In expunerea dv exista contradictii
Initial afirmati
motivandu-si verbal refuzul prin debitul pe care il am catre asociatie.

Ulterior reveniti si precizati
la asociatie achit doar facturile pentru apa rece, lift, gaze si administrare.

Dar,nu faceti referire la acel debit initial precizat
legea care reglementeaza functionarea asociatiilor spune clar ca in fiecare an ar trebui sa aiba loc o adunare generala a tuturor membrilor, in urma careia sa fie ales un presedinte.

Sunteti in eroare !
Legea prevede obligatia convocarii anuale a adunarii generale a membrilor proprietari,dar nu impune alegerea anuala a altui presedinte de asociatie
Sunt asociatii de proprietari unde presedinte este aceiasi persoana de 10-15 ani-daca membrii proprietari apreciaza ca acesta este interesat pentru bunul mers al asociatiei de proprietari
Care este situatia debitului invocat de presedinte in refuzul de semnare document pentru sistare provizorie furnizare agent termic ?
1. La asociatie se achita factura pentru apa rece, gaze, curentul electric de pe scara, curatenia pe scara, liftul si comisionul de administrare; debit curent-1000 lei.

2. La compania furnizoare de agent termic se achita caldura pe timpul iernii si apa calda.

3. In acest moment incerc sa obtin sistarea furnizarii caldurii pentru iarna 2015-2016. E necesara cererea semnata de vecini si presedintele de asociatie. Presedintele refuza, "santajandu-ma" cu achitarea debitului curent. Stiu ca nu e santaj in sensul penal al legii, dar imi conditioneaza semnarea cererii de achitarea debitului...asta cu toate ca nu am vreo datorie in ceea ce priveste apa calda sau caldura. Si as plati datoria daca as avea acei bani, dar nu ii am.

Practic, asociatia nu are vreo legatura cu furnizorul de agent termic, dar acest furnizor solicita semnatura presedintelui de asociatie. Este lipsit de logica si pentru mine este un abuz al presedintelui asociatiei. Dvs. ce credeti? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
ken, utilizator
Sper sa nu va suparati si raspund pentru ca intrebati ce credem.
Daca un proprietar are restante catre asociatie inseamna ca asociatia este in dificultate si nu poate sa acopere, sa achite la timp facturile catre furnizorii de utilitati si prestatorii de srvicii, nu are cum sa achite la timp salariile si indemnizatiile, impozitele si contributiile la buget...
Dumneavoastra prin restanta de 1000 lei ce o aveti, nu ati achitat mai multe luni toate cele descrise mai sus. Dintre acestea observati ca faca parte si cheltuielile de persomnal (indemnizatii, salarii, contributii si impozite). Adica dumneavoastra nu l-ati platiti pe presedinte, pe administrator, pe cenzor, pe casier, femeia de servici..., nu ati platit acesti oameni de mult timp. Si-atunci daca nu-i platiti, ei de ce sa va elibereze o adeverinta, de ce sa spuna "da" la cerea dumneavoastra?
Achitati-va restantele si apoi solicitati acordul.
Credeti ca nu am platit din rea-credinta? Din luna mai nu mi-am mai primit salariul. Si daca la iarna voi avea de platit pentru caldura cate 800-1000 lei/luna, cum apreciati ca voi putea sa imi achit debitul catre asociatie? De caldura nici nu mai vorbesc.
Iar presedintele nu este remunerat pentru activitatea sa.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
ken, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce sa suportam represaliile ram-ului? alinapetre alinapetre Ziua buna As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva intr-o problema stringenta: unui bloc cu 48 de apartamente i s-a oprit apa de catre lucratorii de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dalkia claudia_pana claudia_pana Buna dimineata, Ma numesc Pana Claudia, locuiesc in Ploiesti si m-am lovit de urmatoarea problema: Anul trecut (2009), in luna august ni s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)