avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii scutire impozit salarii ptr persoanele bolnave de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

scutire impozit salarii ptr persoanele bolnave de diabet

In 2011 ptr persoanele bolnave de diabet in faza avansata (adeverinta medic, certificat) se aplica scutirea la impozitul pe salarii prevazuta in Codul fiscal , art.55 al.4 lit k1 , sau in alt cadru legislativ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:11, 21 Iunie 2011
Scutirea de la plata impozitului pe salarii se aplica persoanelor fizice incadrate intr-un grad de handicap grav sau accentuat. In masura in care persoana despe care vorbiti are un asemenea certificat de incadrare valabil, emis de comisia de expertiza medicala, beneficiaza de facilitatea prevazuta de legea fiscala. (nu este suficienta o adeverinta de medic).
Multumesc ptr raspuns.
Salariatul detine un astfel de certificat emis de comisia de expertiza medicala.
Imi puteti spune si cadrul legislativ?
Chiar articolul din Codul Fiscal indicat de dvs:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit pe salariu luiza04 luiza04 Buna ziua, am spondilita anchilozanta si am auzit ca pot fi scutita de imozitul pe salariu.Orice informatie legata de actele necesare si cui ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salarii 1-2 1-2 Hipoacuzia neurosenzoriala bilaterala medie-severa este considerata un handicap in Romania? Daca da, care ar fi procedurile pentru scutirea de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu persoana cu handicap accentuat mfiloteanu mfiloteanu Este legal ca de la 1 Ian. 2010 retinerea de impozit pe salariu in situatia in care sunt persoana cu handicap accentuat? (vezi toată discuția)