avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Casa independenta energeic - cum considera ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Casa independenta energeic - cum considera reprezentantii statului ideea?

Dupa cum stim, acest lucru e posibil si nu e chiar o noutate. Chiar daca pentru majoritatea dintre noi e doar un vis sa nu primim facturi in fiecare luna ba pentru curent, ba apa, gaz... smd;
Solutii exista si nici nu-s putine. Faptul ca acestea costa foarte mult e tot o chestie relativa - in sensul ca exista si solutii foarte simple "de casa" care nu costa mai nimic cu atat mai putin cat nu asigura indepenenta totala dar contribuie semnificativ la reducerea cheltuielilor; Desigur e nevoie de un "meserias" ca sa faca un colector solar din doze de bere, un generator HHO, o eoliana simpla sau alte "nebunii" dintr-astea care toate la un loc pot asigura chiar independenta energetica a unei locuinte. Desigur depinde si de pretentii, ca daca vrem jacuzzi, sauna, aer conditionat smd. care sa mearga simultan si non-stop probabil avem de investit ceva mai mult...dar important e ca si asa se poate.
Intrebarea este ce zice statul? te felicita? te premiaza? sau inventeaza un impozit pentru cei mai destepti si mai etici ca doar reduci si din poluare, chiar daca e doar "o portie" de energie ce ar trebui fabricata pentru tine dar orice tort mare e facut dintr-o multime de portii mici si daca vom fi multi cei carora le pasa, se vor schimba multe... (daca nar fi acel daca)
In fine, toata povestioara este pentru a afla "atitudinea" institutiilor de stat vis-a-vis de acest subiect, stil de viata sau ce-o fi.
Care sunt avantajele/deavantajele in ce priveste relatia cu legea, societatea, politica smd. desigur celelalte avantaje si libertatea le stim cu totii;
Intreb pentru ca nu stiu, si ma trezesc ca e ilegal sa faci asta precum se mai intampla pe la noi pe cand la altii statul iti da o gramada de bani pentru ca nu consumi din conducta groasa, faci economie sau alti termeni de genul asta prea putin cunoscuti pe la noi...
Multumesc pentru timpul acordat si astept parerile celor in cunostiinta de cauza.

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna coloana scurgere menajera sebaman sebaman As dori sa stiu cine plateste in urmatorul caz si care ar fi prevederea legala. Sunt presedinte la o a asociatie si am avut urmatoarea problema: la subsol s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj IRINA86RO IRINA86RO BUNA ZIUA, Am un apartament cumparat impreuna cu fostul sot si am dori sa facem partajul dar nu stim cum ar fi mai ieftin ,sa facem partajul prin tribunal sau ... (vezi toată discuția)