am inceput o executare silita pentru plata unor salarii in baza unei sentinte, insa in ziua in care a fost trimisa somatia, s-a facut si plata respectivelor salarii, executarea ramanand astfel fara obiect. debitorul a facut o contestatie la executare, pe care a castigat-o, creanta fiind deja platita. in aceste conditii m-ar interesa recuperarea onorariului platit catre executorul judecatoresc, care oricum, a fost o suma mult mai mare decat onorariul maximal la care avea dreptul. cum s-ar putea recupera aceasta suma?
Executorul judecatoresc a facut ceva in dosarul dumneavoastra, daca sustineti ca a inceput executarea silita. Probabil a deschis dosar executional.
Insa nu este vina lui ca executarea silita a ramas fara obiect. Daca el a facut munca pentru care a fost platit, nu puteti cere restituirea onorariului pe care ati acceptat de buna-voie sa-l platiti. NU v-a bagat el mana in buzunar...
In primul rand trebuie sa discutati personal cu acesta si sa solicitati restituirea unei parti din onorariu. Insa ce parte? Cum puteti stabili de cati lei si-a facut el treaba?
am discutat cu dl executor si nu este de acord sa restituie nimic din onorariul incasat, cu toate ca , repet, acest onorariu depaseste limita maximala stabilita de lege. aceasta limita are caracter obligatoriu, sau doar orientativ?
In privinta incasarii unui onorariu mai mare decat prevede legea, puteti adresa o sesizare Colegiului Director al Camerei Executorilor Judecatoresti din care face parte executorul judecatoresc respectiv.
In ceea ce priveste restituirea intregului onorariu , avand in vedere faptul ca executorul si-a indeplinit obligatiile profesionale de a incepe executarea silita (prin trimiterea somatiei) , consider ca acesta nu poate fi restituit.