avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii pentru autovehicule
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii pentru autovehicule

Buna ziua.
Am cumparat un autoturism adus din Belgia pt care taxa de poluare ar fi de "numai" 6000 de euro. M-am hotarat sa dau statul in judecata pe motivul ca aceasta taxa este discriminatorie fata de autovehiculele aduse din UE. Un avocat va depune actele in acest sens luna viitoare.
Acesta din urma mi-a zis ca trebuie sa solicit la Administratia Financiara eliberarea calculatiei pt stabilirea taxei de poluare iar noi pe aceasta o vom contesta in instanta.
Problema mea majora ar fi ca pe perioada procesului eu n-as avea numere sa circul. Pot solicita Politiei Rutiere eliberarea de nr.provizorii LUNAR,pina la rezolutia procesului,ca sa pot circula?Conform carui art.din ce lege pot obtine nr.proviz. ?Nu de alta,dar mai mult ca sigur va trebui sa formulez o adresa catre Comandantul Politiei Romane.

In aceasta perioada nu se judeca procese pt ca e pauza judecatoreasca(asa cum mai mult ca sigur stiti). Avocata mi-a zis sa intreb la Politie daca se pot elibera nr.provizorii in baza unui act cu nr.de Rol al dosarului. As putea oare sa primesc aceste nr de inmatric.provizorii in baza nr de Rol?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
barbone_2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vasile Văcariu , Consilier juridic 22:51, 23 Iunie 2011
Cat a trecut de cand ati adus masina in tara?
Nu veti primi numere provizorii lunar,nici macar in cazul in care (banuiesc ca deja a-ti si facut-o - inregistrarea masinii la primarie-pt stabilirea impozitului anual).
O sa va dea maxim de 3 ori numere rosii......si asta cu mari insistente dupa cum urmeaza:
1.prima data e obligatoriu sa va dea
2.a 2 oara - daca faceti dovada ca ati inregistrat masina la primarie pt plata impozitului (trebuie sa prezentati o fisa stampilata si vizata)
2.a 3 oara cu mari insistente si eventual cu o programare la R.A.R
masina a fost adusa in tara prin ianuarie. noi am luat-o de la altcineva care mai luase nr. proviz.de inca 2 ori si inca un rand pt cand am cumparat-o noi. Ce articol de lege prevede motivul pt care se elibereaza aceste nr proviz. ssi de cate ori se elibereaza ele?
daca nu aveti o limuzina f scumpa si taxa este mai mare decat pretul masini cautati o "cunostinta" si apelati la varianta cu bulgari.. nu o sa mai fie mult pana or sa scoata astia o lege sa platiti iar dupa ce castigati procesul. + scapati de stres si de termenele prelungite.
mai mult de 3 ori numere rosi nu va vor da, cautati aici pt ca au mai fost si alte persoane pe forum care incercau acelasi lucru.
este vorba de un Renault Velsatis(masina de lux de la Renault). eu am luat-o cu 3000 de euro(noua a costat 41000 euro). taxa ar fi 6000 euro(+-). mi se pare aiurea rau de tot ca pt o asemenea masina sa platesc 6000 euro txa de POLUARE,in timp ce daciile alea nici macar n-au auzit de euro(vorbesc de cele mai vechi). cat despre Dacia din zilele noastre nu o pot numi masina ci doar cutie cu 4 roti(atatea cate are si o caruta).
la bulgari am vrut s-o inscriu in prima faza. cu aceasta ideea in cap am si cumparat-o ca n-am de unde sa scot 6000 de euro. dar procese de acest gen s-au castigat iar avocata e f increzatoare.
ce ma enerveaza rau e motivul pt care nu mi s-ar elibera nr provizorii(ca doar astea se dau tocmai pt a circula pina la inscrierea in circulatie),

Alte discuții în legătură

Prelungire numere provizorii turkn turkn Lamuriti-ma,va rog, in urmatoarea problema:un cetatean a cumparat o masina autohtona noua,numerele rosii au expirat.El doreste sa vinda aceasta masina unui ... (vezi toată discuția)
Poti sa iei nr provizorii cat timp esti in proces? coman.dragos coman.dragos Buna ziua! Dupa mult timp de stat cu masina pe dreapta, din cauza ca nu imi permit sa platesc taxa de poluare care este in valoare de 1750 de euro la o masina ... (vezi toată discuția)
Masina cu nr rosii e inmatriculata sau nu? marcelcj marcelcj O masina cu 0 km si nr rosii este inmatriculata sau nu?Eu zic ca da,este inmatriculata provizoriu.Dar atunci nu ar trebui ca dealer-ul sa plateasca taxa de ... (vezi toată discuția)