avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... valabilitate decizie schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

valabilitate decizie schimbare nume

Am obtinut decizia de schimbare a numelui pe cale administrativa in 2008. Deoarece am fost nevoit sa plec in strainatate nu am avut timp sa solicit inscrierea noului nume in documentele de identitate. In momentul de fata mai e valabila acea decizie, ce trbuie sa fac pentru a reusi sa-mi schimb numele si in acte?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:39, 23 Iunie 2011
Acea Hotarare a Consiliului Local nu isi poate pierde valabilitatea, dupa parerea mea, chiar daca au trecut 2 ani. Insa procedura este de durata, iar primul pas, din cate stiu, este publicarea in Monitorul Oficial a unei cereri care o faceti la Serviciul de Stare Civila si care incepe asa:

CÃTRE,
R.A. MONITORUL OFICIAL
SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ªI AGENŢI ECONOMICI
BUCURESTI, Str. Panduri nr. 1, SECTOR 5

I. Subsemnatul (a) …………………………… domiciliat(a) in ……………………………, în temeiul art. 10 din O.G. nr. 41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice, solicit publicarea si expedierea pe adresa mai sus amintită a unui exemplar, în original, din Monitorul Oficial al României Partea a –III-a , a extrasului de pe cererea mea de schimbare a numelui cu următoarele date:

............................................

iar la sfarsitul ei pe langa semnatura dvs. :

CONSILIUL LOCAL AL ............ …………………………………….
SERVICIUL STARE CIVILA
Data si semnata in fata noastra,

Azi, ………………………… L.S.


Deci primul drum pe care ar trebui sa-l faceti este la Serviciul de Stare Civila, cu hotararea prin care vi s-a aprobat cerea de schimbare a numelui, pentru a completa si trimite aceasta cerere la Monitorul Oficial.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume simona1977 simona1977 Sunt divortata si la proces am solicitat pastrarea numelui dobandit in timpul casatoriei pentru a avea acelasi nume de familie cu cel al fiului meu.Intre timp ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort mariosat mariosat in 2002 am divortat ,cu hotarire prin hotarire irevocabila si cu consimtamintul ambelor parti de ami pastra numele sotulAcum as dori sa renunt la numele ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui nancyadina nancyadina Buna ziua, dupa casatorie eu mi-am pastrat numele de fata ,iar sotul pe al lui si nu avem nume comun de familie. Acum eu as vrea sa iau numele de familie ... (vezi toată discuția)