avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sporuri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sporuri

Sunt asistenta medicala pr. si lucrez din 1 aug.1974.Datorita faptului ca am anii de cotizare suficienti peste plafonul de cotizare,am depus dosarul pentru pensie anticipata fara penalizare cu data de 1.07.2011.Mentionez ca de la angajare si pana acum am lucrat in ture si am facut garzi cu exceptia prrioadei 1.07.1993 - 1.07.1996, cand am fost incadrata la sala de operatie.Am primit adeverinta cu toate sporurile,dar cu cel de tura, nu. Din1.06.1975( caci pina atunci am avut conc. de maternitate),am primit adeverinta pt. sporul de noapte, dar dupa aceea,sporul de noapte s-a transformat in spor de tura si aceasta adeverinta nu am mai primit-o.Sporul de tura si garzile ,ca si ccelelalte sporuri au fost adunate si a rezultat salarul brut, din care mi s-a tras contributia pentru pensie si asigurarea de sanatate.M-i s-a spus ca nu intra la calcularea pensiei,ca intimpul concediului nu l-am avut, dar nici celelalte sporuri nu le-am avut si pentru ele am primit adeverinta.Mentionez ca am dovada fluturasii pe care i-am pastrat de-a lungul anilor,caci in cartea de munca nu este operat,iar celelalte sunt. Mi s-a mai spus de la personal ca sporul de tura se gaseste la Casa de Pensii, dar de acolo mi s-a spus ca nu si ca mi se calculeaza pensa conform adeverintelor primite si depuse la dosar.Cum ma puteti ajuta? Ce ma invatati sa fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 12:45, 23 Iunie 2011
Solicitati la angajator corectarea datelor si eliberarea adeverintelor.

De mentionat ca pana in 1992 sporurile se treceau in cartea de munca iar dupa 1992 au fost incluse in salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Astept opinia specialistilor ..... Sunt pensionată pt limită de vârstă în martie 2001, înainte de intrarea în vigoare a Legii 19. Am beneficiat în ... (vezi toată discuția)
Sunt sporuri cu caracter permanent sau nu? veronica mazarache veronica mazarache am fost cadru sanitar,untr-un centru de plasament timp de aproximativ 29 ani,după 1990 am obţinut sporuri care de fapt ne tineau de acel loc de mucă prin ... (vezi toată discuția)
Temei legal spor noapte si spor conditii deosebite in perioada 1990-1996 camyfilip camyfilip buna ziua. am eliberat o adeverinta cuprinzand spor noapte si spor conditii deosebite, in care am mentionat temeiul legal ca fiind Legea nr. 57/1974 si ... (vezi toată discuția)