avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

buna ziua

as dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a afla daca pot sa beneficiez de pensie anticipata ( am 37 de ani vechime in cimpul munci dintre care 25 de ani ca mecanic si 12 ani ca sudor . Sunt nascut pe 14 aprilie 1953 .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: baican constantin , utilizator 10:39, 24 Iunie 2011
Reveniti cu mai multe date referitoare la stagiile de cotizare, (grupe de munca, daca exista, si stagii asimilate).
Dupa datele prezentate pana acum, puteti beneficia de pensie anticipata partial cu o penalizare de 45%, la varsta de 60 de ani (14-04-2013) daca aveti un stagiu de cotizare de 35 de ani fara eventualele stagii asimilate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre data de pensionare nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 37 de ani din care 19 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona anticipat doru anghel doru anghel Sunt nascut in 7 dec 1953. Am facut facultate la zi intre 1972-1977. M-am angajat in 11 august '77. Nu am grupe. Am 3 pauze in cartea de munca in ... (vezi toată discuția)
Pensie mileaG mileaG Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca soacra mea in varsta de 57 ani (impliniti) se poate pensiona anticipat fara penalizare. Si daca totusi ar fi penalizata ... (vezi toată discuția)