avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare locuinta

Daca inchei o asigurare facultativa pt. locuinte care sa cuprinda si cele trei riscuri cuprinse intr-o asigurare obligatorie,pot sa mai fiu supus unei contraventii conform legii asigurarii obligatorii a locuintelor cu modificarile ulterioare?
Aceeasi intrebare daca as prelungi asigurarea facultativa dupa un an.Personal consider mai eficienta o astfel de polita chiar daca este ceva mai scumpa.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:44, 25 Iunie 2011
Da. Puteti sa incheiati o asigurare facultativa care sa cuprinda si cele trei riscuri cuprinse de asigurarea obligatorie.
Asigurarea obligatorie a locuintei - Nu sunt de acord
Termenul limita pana la care proprietarii de locuinte sunt nevoiti sa achizitioneze polita de asigurare obligatorie a fost prelungit pana la 15 iulie 2011.
Acele familii care au un venit minim pe membru de familie sub salariul minim pe economie pot sa nu incheie polita de asigurare a locuintei.
Eu nu imi voi face asigurare iar daca primaria Buzau ma va sanctiona cu amenda, o voi ataca in instanta de judecata si voi avea castig de cauza. Cum ? Foarte simplu.
Proprietarii de locuinte care nu isi incheie asigurarea obligatorie pana in 15 iulie 2011 urmeaza sa fie amendati de primarii cu sume intre 100 si 500 de lei. Aceasta este, insa, interpretarea data legii doar de catre Ministerul Administratiei si Internelor si Poolul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID). (prevederile Legii 248/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor).

Asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor a devenit efectiva, incepand cu 15 iulie 2010. In conformitate cu prevederile art. 35 din Legea 260/2008, obligativitatea incheierii asigurarilor de locuinte decurge de la un an de la inceperea emiterii politelor.
Daca incheiati o asigurare facultativa care sa cuprinda si cele trei riscuri catastrofice nu veti mai fi obligati sa faceti si o polita PAD. Sigur ca o polita facultativa este mult mai cuprinzatoare simai ieftina per ansamblu.
Parafrazandu-l pe Lenin: asigurati-va, asigurati-va, asigurati-va!
Nu numai ca este obligatoriu prin lege, dar, in caz de catastrofa, o sa asteptati degeaba la usa primariei sa vi se dea o locuinta: veti primi doar un cort (probabil militar) pentru ca bugetul nu-si permite sa acopere imprudenta Dvs.
Costul asigurarii este mai mult decat decent, iar suma de despagubire, asa modesta cum e, ajuta populatia sa treaca mai usor peste urmarile unui dezastru natural.
Nu vad logica in pozitia de mai sus: nu dau 20 EURO pe o polita, dar ma pregatesc sa dau in judecata primaria (oare avocatul nu costa, sau costa mai putin de 20 EURO?!?). :stunned:
Nu este nevoie sa dau bani pentru avocat. Ma apar singur. este dreptul meu, pentru ca am si eu un cap pe umeri care are o logica in aceasta viata. De ce sa ii imbogatesc eu pe acesti samsari ?
Romania nu este pregatita pentru aceata faza. este prea devreme. Eu imi voi expune punctul meu de vedere in instanta de judecata. Daca nu voi castiga, este treaba mea. Important este ca am avut curajul sa imi expun punctul meu de vedeere, fara sa fiu influentat de catre ceilalti, care reprezinta TURMA.
Daca acceptam tot ceea ce ni se impune, unde vom ajunge ?

Bravo poporului grec, ai caror cetateni sunt uniti si au iesit in strada ori de cat ori guvernul a incercat sa le impuna anumite masuri cu forta. Masurile trebuie luate treptat si in pasi mici si nu asa cum face actualul guvern roman. Prea multi romani au de suferit, adica tot ei sunt cei care platesc cel mai mult.

Suntem sau nu egali, unii cu ceilalti? Sunt sau nu guvernanti niste privilegiati ?
Daca nu ne vom apara drepturile si nu vom avea initiative, vom fi calcati in picioare de o mana de oameni care se afla la guvernare.
10% din cetatenii planetei detin 50% din resursele financiare ale acestei lumi. Oare de ce ? Pentru ca noi le-am permis acest lucru. Am fost prea toleranti iar ei si-au vazut de afacerile lor banoase.

De ce are buzoianca din Plescoi, Elena Udrea, o avere de peste 2 mil. de euro ?
Toate cele bune.

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta lucialuca lucialuca Buna seara! Intrebarea mea este : daca am asigurare facultativa (de vreo 3 ani ) la apartamentul pe care il detin trebuie sa fac si asigurarea obligatorie (de ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)