Angajatorul este obligat conf Codului Muncii ( Art.182 ) sa asigure
salariatilor serviciile de medicina a muncii si de aceea il vom trimite sa efectueze examenul medical la Centru medical cu care avem contrat si in
acest caz pot intervenii urmatoarea situatie:
- sa i se emita o fisa de aptitudini in care sa fie declarat inapt si acest rezultat sa fie contestat de angajat.
Angajatul in cauza poate face examenul medical la un alt centru medical pe
costuri proprii?
Daca are un rezultat favorabil ce facem?
In ce parte se va inclina balanta fiind emise doua documente similare cu rezultate opuse?
Art.182 C.mun. are un alt continut in prezent dupa republicarea Codului Muncii .. in prezent, acest continut este prevazut de art.186 C.mun.
Angajatii au dreptul de a face contestatie la deciziei medicului de medicina muncii, privind aptitudinea de munca, in termen de 7 zile de la data primirii fisei de aptitudine in munca. Contestatia se adreseaza Autoritatii de Sanatate Publica, care va desemna o comisie formata din 3 medici specialisti de medicina muncii si convoaca partile implicate în termen de 21 de zile lucratoare de la data primirii contestatiei. Decizia comisiei este consemnata într-un proces-verbal si este comunicata în scris persoanei examinate medical. Concluzia procesului-verbal este consemnata în fisa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat. (HG nr. 355/2007, art.30-34).
Medicina muncii
Roman Tiberiu
Buna ziua. In anul 2012 am fost diagnosticat cu tulburare bipolara. De atunci si pana anul trecut am lucrat la acelas loc de munca. In fisa de aptitudine am ... (vezi toată discuția)