avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... De ce e important contractul de prestari servicii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

De ce e important contractul de prestari servicii intre SRL (birou trad) si PFA (trad aut.)?

De ce e asa important sa ai contract ca PFA/trad aut si un SRL (birou trad)? Multe birouri nu incheie contracte de colaborare, altele se oftica daca nu le trimiti a doua zi semnate. De ce? Multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: byngarz , utilizator 12:18, 29 Iunie 2011
Pai daca nu e contractul nu va poate plati. Altfel trebuia sa va angajati cu contract individual de munca ca traducator la firma srl.
Ordinul 29 din 14 ianuarie 2003 (Ordinul 29/2003) privind aplicarea prevederilor Hotararii Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora
...Art. 2. - Persoanele juridice prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, precum si persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati independente si care nu sunt impuse pe baza de norme de venit sau in sistem forfetar, care au relatii contractuale cu persoane juridice pentru livrari de bunuri, inchirieri sau prestari de servicii, vor intocmi pentru sumele primite sau de primit, in conditiile stabilite prin contractele respective, factura, factura fiscala sau alt document legal aprobat.
...(4) Pe facturile fiscale care se utilizeaza pentru prestari de servicii se vor mentiona, in mod expres, numarul si data contractului, respectiv ale comenzii, in cazul prestarilor de servicii ocazionale care nu au la baza un contract.
[ link extern ]
L.C.
Bun. Sa-i multumim doamnei ca a si postat un fragment din lege.=D>
buna ziua as putea sa va spun ca eu fiind pfa-constructii nu inchei niciodata contract de prestari servicii nici daca lucrez la vreun srl sau la nea gheorghe?
tai factura,chitanta si gata,no fi bine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date identificare pe factura pct de lucru Pe facturile emise de catre un punct de lucru trebuie trecut "punct de lucru" si localiatea? (vezi toată discuția)
Tva bonuri fiscale antonia_m09 antonia_m09 Desi am mai vazut intrebarea nu am gasit si raspunsul sau nu am fost suficient de atenta. Va rog, cine poate sa-mi spuna regimul de deducere a TVA de pe ... (vezi toată discuția)
Facturare alyiyna alyiyna Buna ziua, Este obligatoriu ca pe factura emisa catre un client sa fie scrisa si seria,nr. CI si CNP-ul persoanei care a intocmit factura? Multumesc, (vezi toată discuția)