avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala sau pentru limita de varsta?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala sau pentru limita de varsta?

Buna ziua.
Barbat nascut la02/06/1955 .In tara am lucrat 18 ani din care 9 luni somer,am facut 2 ani armata la marina militara ,cat si 5 ani cursurile la zi a unei facultati de mecanica.Din septembrie 2002 lucrez cu acte in regula in Italia.
Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie anticipata partial sau la limita de varsta.Pot beneficia de pensie comunitara?
Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: baican constantin , utilizator 13:29, 25 Iunie 2011
Conform legislatie române:

Va puteti pensiona anticipatat la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 43 ani.*

Va puteti pensiona anticipatat partial la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.*

Da, puteti beneficia de pensie comunitară!
In cazul pensionarilor anticipate nu se iau in calcul la determinarea stagiului complect de cotizare, stagiile asimilate.

Adica in cazul dumneavoastra. cei 7 ani de armata si facultate.
Pensia pentru limita de varsta o puteti lua, incepand cu 02-06-2020 la varsta de 65 de ani cu un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
baican constantin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala catalinatravel2 catalinatravel2 1)Daca solicit pensie anticipata,imi va afecta aceasta pensie anticipata la calculul pensiei de varsta?adica va fi penalizata pentru ca am beneficiat de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta - nascut in februarie 1956 s_marius s_marius - sunt angajat din 1973 (conditii de munca normala), sunt nascut in februarie 1956 - armata am facut-o intre anii 1976 - 1978 - am fost somer un an Cand as ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata stanicab stanicab Sunt nascut la 24 ianuarie 1955,am 55 ani si 36 ani vechime in campul muncii la aceeasi intreprindere ca strungar si as dori sa stiu daca ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)