cioan a scris:
lautz a prezentat urmatoarea situatie:
Buna ziua,
Am si eu o situatie: o prietena a primit o amenda pentru ca a stationat intr-o statie de autobuz. PV a fost completat de un agent de la politia comunitara, nu de la rutiere.
Punctul meu de vedere s-a bazat pe aceasta situatie. Este vorba de o incalcare clara a OUG 195/2002. Prin urmare este de competenta politiei rutiere, nu a celei comunitare
Putea fi o statie de autobuz privata (ca in Tg. Mures) care are cu totul alt regim decat statia obisnuita de autobuz... am avut aceasta situatie in cap cand am dat raspunsul... (in plus e doar afirmatia initiatorului topicului ca era statie de autobuz... poate era parcare, spatiu verde etc. ... niciodata sa nu crezi ca justitiabulul are reprezentarea corecta a adevarului fara sa vezi procesul verbal sau fara sa mergi la fata locului sa vezi de ce statie vorbeste... am avut de-a face cu un proces in care atat politia cat si clientul sustineau ca e spatiu verde dar mergand la fata locului n-am vazut fir de iarba pe o raza de 500 de m de la locul contraventiei... era betonat tot)