avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Profesie liberala, practicarea ei de catre un bugetar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Profesie liberala, practicarea ei de catre un bugetar

Buna ziua, am gasit un subiect pe forum despre profesii liberale. Ma intereseaza bugetar fiind daca pot exercita o profesie liberala; din lista afisata la cnfpa am gasit o lista cu profesii reglementate in Romania, dar este acelasi lucru cu profesiile liberale? Pe forumul unde am gasit discutia aceasta cineva asa zicea.
Mentionez ca in acest moment este valabil ca un bugetar poate exercita si alta profesie daca nu intra in contradictie cu meseria pe care o are. Sunt bugetar cu atributii de control si pe unde am intrebat raspunsul a fost ca pot doar preda ca si lector in baza unui contract de prestari servicii. S-a interpretat ca prin atributia de control pot avea interese in orice activitate pe care as desfasura-o, dar nu am gasit nicaieri scris ce mai pot face legal in afara serviciului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: sasa25 , utilizator 08:27, 25 Iunie 2011
Din cate stiu, aceasta situatie nu este reglementata juridic in sensul ca nu exista un act normativ care sa interpreteze art 96(1) din Legea nr 161/2003 modificata de Legea 284/2010.art 96(1)"Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului". [Insa nu am gasit niciun text juridic care sa interpreteze notiunile de 'legatura directa sau indirecta cu atributiile din fisa postului". Sotia mea este in aceeasi situatie....a trimis o solicitare in acest sens la A.N.I(singura institutie care analizeaza incompatibilitatile functiilor publice) pentru un punct de vedere insa nu a primit raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
sasa25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea si functionarii publici cu statut special LazarGheorghe LazarGheorghe Functionarii publici cu statut special pot profesa in timpul liber medierea ? (vezi toată discuția)
Consilier juridic, sotul persoanei fizice autorizate dan_co dan_co Buna ziua. Prin Legea nr. 4/2014 se completeaza OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate funcționar public Danar81 Danar81 Lucrez ca functionar public in cadrul unei primarii, directia tehnica, serviciul investiții. De curand am luat examenul ca auditor enegetic pt cladiri ... (vezi toată discuția)