Mama sotiei mele a fost casatorita de doua ori. Din prima casatorie a rezultat un baiat si din a doua o fata ( sotia mea ). Baiatul, fratele vitreg al sotiei mele, a purtat numele primului sot al mamei. In anul 1983 a murit tatal sotiei mele. Mostenitori au fost sotia mea si mama ei. In bunurile imobile din masa succesorala este apartamentul in care locuieste mama sotiei mele cu o cota indiviza de 1/2 iar restul de 1/2 formeaza cota de bun comun a sotului supravietuitor. In certif. de most. scrie ca sotiei supravietuitoare ii revine 1/4 din masa succesorala si sotiei mele 3/4.Fratele sotiei mele a murit in 1995. El a avut un fiu.
Acum sotia mea si cu mama ei vor sa vanda apartamentul. Mama ei doreste ca dupa vanzare sa-i dea si nepotului ei o parte din suma obtinuta pe vanzarea apartamentului, ca mostenire ca si cand ar fi murit.
Intrebarea mea este care este cota indiviza din acest apartament care i-ar reveni nepotului dupa moartea mamei sotiei mele si care este cota sotiei mele ca unica fiica in viata ?
Din cota soacrei dumneavoastra, jumatate ar fi a sotiei dumneavoastra si jumatate nepotului.
Adica, daca maine s-ar deschide mostenirea cotele sunt asa:
sotia dmv are deja 3/8 din apartament, iar mama are 5/8. Acel 5/8 se imparte pe din doua (sotia si nepotul). Astfel cota nepotului e de 5/16, iar sotia dumneavoastra ar avea 11/16.
Spuneti-mi ce act ar trebui facut in momentul cand soacra mea ii va inmana banii pentru ca in viitor dupa moartea mamei sotiei mele sa nu ne trezim ca nepotul solicita alti bani.
Act de donatie. Oricum pe timpul vetii mama poate face ce doreste cu proprietatile ei si daca le vinde, mostenitorii nu vor putea contesta vanzarea decat daca ar fi donatie simulata, care nu este in cazul de fata.
Act de donatie. Oricum pe timpul vetii mama poate face ce doreste cu proprietatile ei si daca le vinde, mostenitorii nu vor putea contesta vanzarea decat daca ar fi donatie simulata, care nu este in cazul de fata.
In actul de donatie trebuie specificat ceva anume referitor la banii donati din vanzarea apartamentului ?
Mostenire
elena_1234
Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)