avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ctr. vanzare uz fruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ctr. vanzare uz fruct

Buna ziua, părinții mei ne au făcut mie si fratelui meu vanzare cu uz fruct, fratele meu a murit acum 7 ani, iar mama acum 2 luni, soția supraviețuitoare a fratelui are drept total la moștenire? se mai poate anula ctr. ?Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
Claudia9027, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia9027 , utilizator 10:20, 10 Mai 2020
sotia fratelui mosteneste pe fratele dvs, pe sotul ei, au copii ?

Acuma, ca a decedat mama, se radiaza dreptul ei de uzufruct .
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2020
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
Cumnata a mostenit, in urma decesului sotului ei o cota parte din masa succesorala 9adica din cota fratelui dumneavoastra din apartament) functie de clasele de mostenitori cu care a venit in concurs.
- Daca au copii atunci mosteneste doar 1/4 din masa succesorala
- daca nu au copii atunci mostenea se impartea astfel:
- mama dumneavoastra mostenea 1/3
- dumneavoastra 1/3
cumnata 1/3 din masa succesorala.
ATENTIE masa succesorala in privinta apartamentului este 1/2 din apartament!
De pe urma mamei dumneavoastra, cumnata nu mosteneste nimicde pe urma mamei dumneavoastra ar mosteni copiii fratelui daca exista!
Am act de vanzare cumpărare eu ca fiica, pe un lot, pe lotul 2 are fratele meu a decedat acum 7 ani, fratele are un copil ,daca tata meu care mai este in viata are drept de uz fruct ale ambelor loturi? cine beneficiază dacă locuință si terenul vor fi demolate si expropiate pt utilitate publică, si statul pe cine despagubeste in totalitate?
Buna ziua,
DA! are drept pe TOATA perioada vietii pe intreaga casa (pe ambele loturi)
Cat priveste mostenirile, din acel LOT
- sotia supravietuitoare are 1/4
- copilul 3/4.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
soția supraviețuitoare a fratelui putea sa faca succesiunea pe ctr. de vanzare cu uz fruct atât timp cât tatăl meu este inca in viata?

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc o parere autorizata asupra urmatorului aspect: ... vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua! Doresc o parere autorizata asupra urmatorului aspect: Fratele meu a achizitionat un apartament iar mama noastra i-a achitat 75% din valoarea ... (vezi toată discuția)