avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retransmitere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retransmitere mostenire

Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era casatorit ) si mama am dezbatut succesiunea care s-a finalizat definitiv si irevocabil .Acum a decedat si fratele iar sotia lui deschide succesiune in care include in masa succesorala un lot de teren care a fost omis la prima succesine dupa tata .Are drept cumnata ca sotie supravietuitoare a fratelui decedat sa redeschida succesiune dupa socrul ei prin retransmitere succesorala ? Ca detaliu fratele decedat nu are copii nici parinti in viata .
Cel mai recent răspuns: pasalegaviorela , utilizator 23:13, 15 Februarie 2014
Da, cumnata dumneavoastra are dreptul sa faca acest lucru, cu mentiunea ca solicitarea ei nu priveste redeschiderea succesiunii dupa tatal dumneavoastra, ci includerea in masa succesorala dupa defunctul ei sot a tuturor bunurilor din patrimoniul acestuia.

Acceptand succesiunea dupa tatal sau, fratele dumneavoastra a mostenit o cota parte din toate bunurile lasate de tata, indiferent de faptul includerii sai neincluderii unora dintre acele bunuri in certificatul de mostenitor initial. Prin urmare, fratele dumneavoastra a mostenit si o cota parte din terenul in discutie, cota care intra in masa succesorala ramasa dupa decesul lui si la care sotia supravietuitoare are dreptul in cota stabilita de lege.
multumesc mult domnule avocat , dar nelamurirea este faptul ca fratele nu a mai dorit acel pamant atata timp cat nu l-a inclus in masa succesorala a tatalui sau .deci acel pamant nu a fost inclus in succesiune
Nu are nicio importanţă. Odată acceptată succesiunea, acceptarea priveşte toate bunurile care compun masa succesorală. Nu se poate accepta succesiunea cu privire doar la unele bunuri, repudiind în acelaşi timp altele.

Chiar dacă nu l-a mai interesat obţinerea unui certificat suplimentar cu privire la acel teren, cota parte din acel imobil a intrat în patrimoniul fratelui. Este dreptul soţiei lui să ceară să se constate acest lucru şi să ceară includerea respectivei cote din teren în masa succesorală.
va multumesc mult . acum ne aflam in stadiul in care ne-au fost aprobate cererile , inca nu am avut nici o infatisare .am sunat-o pe cumnata si am ajuns la o intelegere si anume eu sa cedez partea mea si cumnata sa-mi cedeze partea de pamant ce i s-ar fi cuvenit fratelui .cum ma sfatuiti sa fac ca nu stiu cum sa solutionez problema sa nu ma pomenesc inselata . eu am fost scutita la plata TTJ iar acum daca vrem sa incheem amiabil voi fi pusa sa returnez acei bani ? as dori sa nu va supar cu intrebarile mele . va multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire succesiune pasalegaviorela pasalegaviorela buna ziua . in urma cu 25 ani eu si fratele am dezbatut succesiunile parintilor .fratele a fost multumit cu sentintele date dar acum cand a decedat si fratele, ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)