avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revenire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revenire succesiune

buna ziua . in urma cu 25 ani eu si fratele am dezbatut succesiunile parintilor .fratele a fost multumit cu sentintele date dar acum cand a decedat si fratele, sotia lui pretinde ca nu este multumita de acea hotarare si doreste sa redeschida succesiune dupa tata ca i se pare ca pamantul nu s-a pus in totalitate .frate nu are copii nici parinti in viata ,singurele succesoare fiind eu ca sora si sotia supravietuitoare .va multumesc
Cel mai recent răspuns: pasalegaviorela , utilizator 11:18, 15 Februarie 2014
Buna ziua. Trebuie sa aflati care este adevaratul motiv pentru care sotia este nemultumita acum, poate reusiti sa evitati redeschiderea succesiunii.
buna ziua . adevaratul motiv este deschidere succesiunii dupa frate si doreste punerea acelui pamant in masa succesorala .
Nu inteleg. Sotiei ii revine conform legii o cota din mostenirea sotului decedat, nu a tatalui sotului, acea mostenire a fost deja impartita.
ati inteles corect .succesiunea dupa tata a fost deja dezbatuta in urma cu 25 de ani ,fratele si-a primit sulta , insa acum a decedat si fratele, iar cumnata a calculat ea si i-a reesit ca ar fi mai trebuit pus un teren de 250mp. deci acel pamant a apartinut socrului cumnatei (tatal meu si al fratelui decedat ).mai e cu putinta dupa 25 ai prin retransmitere succesorala sa redeschida cumnata iarasi succesiune ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
pasalegaviorela, utilizator
buna ziua .va rog din suflet lamuritima si pe mine cu problema expusa ieri :poate nora sa redeschida o succesiune care a fost deja dezbatuta de sotul ei , invocand ca s-a omis un teren care facea parte di masa succesorala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)
Am citit gresit suma in loc de sulta pasalegaviorela pasalegaviorela buna dimineata . sant disperata si va cer ajutor in urmatoarea problema : am incheiat o dezbatere succesorala dupa moartea fratelui cu o hotarare de expedient ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)