avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa norma de venit colaborare firma Sua
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa norma de venit colaborare firma Sua

Buna ziua,

Mi-am facut pfa cu norma de venit. Colaborez ocazional cu o firma din sua si canada. Acestia trimit banii prin Western Union. E ok daca le emit factura si chitanta pe banii primiti prin Western ?. Banii trimisi prin western sunt pe numele meu nu pe pfa, de altfel nici nu cred ca merge sa trimiti pe pfa si sunt trimisi ca destinatar la fel persoana fizica nu compania respectiva.
1.Ma intereseaza daca in felul asta demonstrez ca sunt banii pentru factura, sa nu ma trezesc mai incolo ca trebuie sa platesc impozit pe ei. Ar trebuie mentionat ceva la Western Union ?

2.Din cauza ca a durat cam mult cu pfa-ul am primit niste bani din partea lor unii i-am primit si pe numele unor prieteni , destinatarul fiind trecut ca persoana fizica nu ca companie, si aici am spus ca ar fi cadou.

Acuma eu vreau sa le emit factura pe banii aia primiti (din moment ce sunt la norma de venit), m-ar interesa daca banii aia primiti ca imprumut sau cadou (adica chitantele acelea de la Western Union), pot sa le pun ca bani pentru o factura.

Pe scurt as vrea sa stiu daca cu banii aia primiti inainte drep cadou, as avea pb la fisc (in cazul in care nu pot sa ii pun pentru o factura dupa ce am deschis pfa-ul) si daca pot sa le emit o factura cu chitanta pentru banii primiti. Adica nu as vrea sa platesc impozit pe banii primiti inainte din moment ce eu platesc taxe pentru pfa.

Alte discuții în legătură

Impozit Rhalook02 Rhalook02 Pentru banii primiti in contul bancar al unei persoana fizice de la persoana juridica din strainatate se plateste impozit?Am primit sume de peste 30 000 euro ... (vezi toată discuția)
Dovezi trimitere bani western union PPmm PPmm Buna seara as dori sa știu cum îmi pot recupera banii trimiși fostului meu iubit prin Western union având toate chitanțele de la depuneri. La motivul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in germania- conditii dubioase? mikadt mikadt Clinica medicala din Germania recruteaza, fara interviu, pe baza de CV,fara a solicita certificat de conformitate, personal medical. Site-ul clinicii nu ... (vezi toată discuția)