avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda pe internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda pe internet

Saptamana trecuta am fost tepuita de o doamna pe nume Barry Seriana din Canada care vroia sa cumpere rochia mea de mireasa ( pe tocmai.ro) cadou pentru sora ei din Nigeria.
adresa din Nigeria este :
First Name: BOLAJI
Last Name: AKINYEMI
ADDRESS: NO19 OYO ROAD MOKOLA.
City: IBADAN
Zip Code: 23402
STATE: OYO STATE
Country: NIGERIA .
Nu as fi crezut daca nu primeam mail si de la banca SCOTIABANK din Canada (am dat search pe google si am vazut ca aceasta banca chiar exista) mi-au spus ca am banii in cont si se vor valida in momentul cand trimit rochia sa le dau un tracking number. asa am facut. Urmatorul mail a fost de la banca ca este o limita minima de tranzactii internationale si nu poate sa-mi trimita 600 E decat daca ii trimit eu prin Western Union 400 euro si voi avea in cont 1000 euro, abia atunci mi-am dat seama ca este o frauda si nu am trimis nici un ban (400 euro) dar rochia a fost trimisa….m-am dus repede la oficiul postal si am facut o cerere catre doamna diriginta ca vreau ca acest colet trimis de mine sa nu mai ajunga la destinatie si sa mi se restituie (chiar daca platesc toate taxele) cel putin macar sa am rochia….acum astept…altceva ce pot sa fac? toatea acestea s-au intamplat saptamana trecuta si ieri am facut aceasta cerere la posta…Acum vreau macar sa-mi recuperez rochia...

Va multumesc,
Depuneti o plangere in atentia DIICOT, pentru infractiuni prevazute in Legea nr.365/2002 privind comertul electronic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa pe net ozana_maria ozana_maria am dat anunt ca imi vand rochia de mireasa si in 4-5 zile am primit un mail de la o persoana din Coasta de Fildes!!! am negociat pretul (400euro), mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Frauda net Maria_26 Maria_26 Am o mare problema si nu stiu ce sa fac.Acum ceva timp am primit un mail de genul Hello Let me present to you one of the largest worldwide enterprises ... (vezi toată discuția)
Tentativa frauda vanzatori olx cflorini cflorini Buna ziua, va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac. voi scrie pe scurt despre ce e vorba. Fiind interesat de achizitionarea unui autovehicul second, rasfoiesc ... (vezi toată discuția)