avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARI DE LOCUINTE
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARI DE LOCUINTE

SUNT INTERESAT DE ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTILOR
DUPA CUM AM VB CU UN ASIGURATOR. ESTE DESTUL DE DEZAVANTAJOS(INUNDATII, E CAM EXCLUS.CUTREMUR ) IAR AMENDA VARIAZA DE LA 100........500 RON
ASTA INSEMNIND MINIM SI MAXIM. IN CONDIILE, DC CU MASINA FACI O ABATERE . SE POATE CALCULA GRAVITATEA FAPTEI, DC NU AI CENTURA. NU AI DAT PRIORITATE. etc, ASTA INSUMEAZA GRAVITATEA AMENZI..
LA CASELE NEASIGURATE CUM SE SOCOTESTE......MINIM......>. SAU MAXIM??
Cel mai recent răspuns: Mohicanul , utilizator 15:40, 15 August 2011
Asigurarea obligatorie acopera numai o parte din calamnitati,dar si o parte din valoarea casei.Cu 20 euro poti asigura atat o casa din caramida cu acoperis de tabla cat si Casa Poporului.Ideea este in felul urmator: asigurarea obligatorie poate fi inclusa intr-o polita de asigurare mai ampla care sa va ofere garantii in caz de calamnitati (inundatii,caderi de avioane,sateliti,meteoriti etc).Dupa parerea mea ar fi mai bine sa faceti o astfel de asigurare care poate costa chiar si 40-50 de euro la o suma asigurata de 50000 euro.
Ca penalitati banuiesc ca este vorba de o singura amenda pe sistemul "ai asigurare nu platesti,nu ai asigurare,platesti".
Amenzile se dau de primarii si cuantumul se stabilesta de fiecare autoritate locala in parte. Probabil ca in functie de timpul scurs de la data maxima pana la data cand veti fi amendat. N-am idee cum va fi. Daca nu va convine asigurarea obligatorie puteti sa va faceti o asigurare facultativa care sa cuprinda si cele trei riscuri obligatorii si care poate fi platita chiar si in rate (chiar 12 rate) si care va permite sa va asigurati locuinta la o suma apropiata de cea reala nu numai la 20.000 euro
asigurarea este obligatorie
nu o aveti, primiti amenda
interventie moderator
@szindobel

Va rog sa nu mai scrieti cu majuscuel. Este contrar regulamentului.
Va multumesc.
Puteti primi amenda si 100 lei si 500 lei, in functie de aprecierea autoritatii de control.

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinte raza23 raza23 buna ziua,ptr asigurarea obligatorie care este termenul limita si valoarea ptr un apartament cu 2 camere? va rog! (vezi toată discuția)
Am fost inundata de vecinul de deasupra guinea guinea Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)