avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost inundata de vecinul de deasupra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost inundata de vecinul de deasupra

Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km distanta.
Apartamentul este distrus : dormitorul in totalitate- parchet , mobila, calculator,pereti si partial sufrageria , parchet si pereti , covoare , toate erau noi .
Cel care este proprietarul apartamentului de deasupra este plecat in Spania, parintii lui efectuau modernizari in apartament,iar cauza inundatiei este un furtun din baia lor care s-a retezat ,asa ni s-a spus.
Nu avem asigurare nici noi, nici el, si nici vreo intentie din partea lor de a repara cea ce s-a distrus , nu ne mai raspund nici la telefon .
Avem fotografii cu dezastrul din casa si Nota de constatre din partea administratorului de bloc si bine inteles apartamentul care este distrus .

Nu stim cum sa procedam mai departe, credem ca pe cale amiabila nu se poate!

Va multumesc anticipat daca imi spune cineva cum trebuie sa procedam.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
guinea, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:02, 17 August 2013
Va trebui sa-i executati silit!

Pentru asta trebuie sa deschideti o actiune in instanta, sa obtineti un titlu executoriu, sa-l puneti in aplicare executand silit veniturile sau bunurile imobile.

Pentru actiunea in instanta colaborati cu un avocat; iar pentru punerea in executare a titlului colaborati cu un executor judecatoresc.
Este nevoie sa trecem prin "Mediere" sau direct in instanta ?

Va multumesc mult !
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
guinea, utilizator
Este obligatorie informarea asupra beneficiilor medierii, care este gratuita!

Informarea este o faza si este gratuita iar medierea propriu-zisa este o alta faza si se plateste


Medierea propriu-zisa, nu este obligatorie!


Scopul informarii este ca sa se aduca la cunostinta partilor avantajele, efectele, regulile si limitele medierii adaptat la situatia lor concreta, astfel încat partile sa aleaga în cunostinta de cauza daca apeleaza la mediere sau justitie pentru solutionarea conflictului.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
In conditiile in care dvs nu sunteti in localitate,se impune sa incheiati procura in favoarea unei rude/prieten,care sa desfasoare demersuri in numele dvs
Dupa ce remediati situatia,avand in vedere ca nu locuiti in apartament se impune sa incheiati asigurare facultativa a locuintei,astfel incat daca se mai repeta situatia neplacuta sa puteti solutiona prin asigurator
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
ynocentta, utilizator
Asigurarea obligatorie pt . locuinta am facut-o imediat ce am ajuns acasa in data de 22 .07.2013 . Va multumesc mult !

O seara Buna !
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
guinea, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurarea apartamentelor in 2016 lily_nic lily_nic Buna, As vrea sa stiu daca imi fac asigurarea facultativa la apartament, full, mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie? Este absurd... din moment ce sunt ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)