Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km distanta.
Apartamentul este distrus : dormitorul in totalitate- parchet , mobila, calculator,pereti si partial sufrageria , parchet si pereti , covoare , toate erau noi .
Cel care este proprietarul apartamentului de deasupra este plecat in Spania, parintii lui efectuau modernizari in apartament,iar cauza inundatiei este un furtun din baia lor care s-a retezat ,asa ni s-a spus.
Nu avem asigurare nici noi, nici el, si nici vreo intentie din partea lor de a repara cea ce s-a distrus , nu ne mai raspund nici la telefon .
Avem fotografii cu dezastrul din casa si Nota de constatre din partea administratorului de bloc si bine inteles apartamentul care este distrus .
Nu stim cum sa procedam mai departe, credem ca pe cale amiabila nu se poate!
Va multumesc anticipat daca imi spune cineva cum trebuie sa procedam.
Pentru asta trebuie sa deschideti o actiune in instanta, sa obtineti un titlu executoriu, sa-l puneti in aplicare executand silit veniturile sau bunurile imobile.
Pentru actiunea in instanta colaborati cu un avocat; iar pentru punerea in executare a titlului colaborati cu un executor judecatoresc.
Este obligatorie informarea asupra beneficiilor medierii, care este gratuita!
Informareaeste o faza si este gratuita iar medierea propriu-zisa este o alta faza si se plateste
Medierea propriu-zisa, nu este obligatorie!
Scopul informarii este ca sa se aduca la cunostinta partilor avantajele, efectele, regulile si limitele medierii adaptat la situatia lor concreta, astfel încat partile sa aleaga în cunostinta de cauza daca apeleaza la mediere sau justitie pentru solutionarea conflictului.
In conditiile in care dvs nu sunteti in localitate,se impune sa incheiati procura in favoarea unei rude/prieten,care sa desfasoare demersuri in numele dvs
Dupa ce remediati situatia,avand in vedere ca nu locuiti in apartament se impune sa incheiati asigurare facultativa a locuintei,astfel incat daca se mai repeta situatia neplacuta sa puteti solutiona prin asigurator