avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea apartamentelor in 2016
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea apartamentelor in 2016

Buna,
As vrea sa stiu daca imi fac asigurarea facultativa la apartament, full, mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie?
Este absurd... din moment ce sunt asigurata complet.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:17, 25 Ianuarie 2016

Potrivit noilor modificari legislative, cei care au deja incheiata o asigurare facultativa care acopera riscurile prevazute in polita PAD, au obligatia incheierii unei polite obligatorii PAD la expirarea asigurarii facultative.
Incheierea unei polite de asigurare facultative se poate face n u m a i daca aveti incheiata o asigurare obligatorie PAD
Asigurarea obligatorie a locuintei va asigura locuinta impotriva a trei riscuri:
1-cutremur,
2-alunecari de teren,
3-inundatii pe cale naturala -in limita a 20.000 euro.
Polita de asigurare facultativa nu suprapune riscurile acoperite de asigurarea obligatorie, ea venind doar in completarea riscurilor oferind clientului posibilitatea de a acoperi pe langa cutremur, alunecari de teren si inundatii pe cale naturala si urmatoarele riscuri: incendiu, traznet, explozie, caderea aparatelor de zbor, inundatie de conducta, furt, vandalism, inundarea vecinilor, inclusiv daune cauzate bunurilor detinute (mobila, imbracamine, incaltaminte, electronice, carti, etc.)
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inundata de vecinul de deasupra guinea guinea Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km ... (vezi toată discuția)
Asigurarea ,,gospodar,, gica1 gica1 am incheiat o asigurare asa numita gospodar ,de la Astra.puteti sa mi spuneti in caz de ceva Astra este serioasa adica plateste sau platesc eu . (vezi toată discuția)
Asigurare apartament obligatorie + suplimentara C198010 C198010 Am un apt la ultimul etaj in Constanta. In urma ploilor torentiale apa a patruns in apartament prin tavan, producind pagube imense. Asigurare imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)