avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost inundata de vecinul de deasupra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost inundata de vecinul de deasupra

Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km distanta.
Apartamentul este distrus : dormitorul in totalitate- parchet , mobila, calculator,pereti si partial sufrageria , parchet si pereti , covoare , toate erau noi .
Cel care este proprietarul apartamentului de deasupra este plecat in Spania, parintii lui efectuau modernizari in apartament,iar cauza inundatiei este un furtun din baia lor care s-a retezat ,asa ni s-a spus.
Nu avem asigurare nici noi, nici el, si nici vreo intentie din partea lor de a repara cea ce s-a distrus , nu ne mai raspund nici la telefon .
Avem fotografii cu dezastrul din casa si Nota de constatre din partea administratorului de bloc si bine inteles apartamentul care este distrus .

Nu stim cum sa procedam mai departe, credem ca pe cale amiabila nu se poate!

Va multumesc anticipat daca imi spune cineva cum trebuie sa procedam.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
guinea, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:02, 17 August 2013
Este incheiata dupa modificarea legii , dar nu inteleg :
polita se numeste :" Polita de asigurare a locuintei si a continutului MULTIANUALA ASTRA PAD PLUS BONUS" - este de 60euro- este pe parcursul a trei ani- prima rata este de 20 euro.
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
guinea, utilizator
Din articolul publicat pe avocatnet eu inteleg ca dupa modificarile aparute trebuie incheiate doua asigurari ptr locuinta, una obligatorie de 10 sau 20 Eu functie de locuinta, adica PAd ptr cutremur, alunecari si inundatii si alta suplimentara daca vrei sa iti asiguri locuinta ptr alte riscuri, incendiiu, traznet, etc.
Nu sunt specialist in asigurari dar nu am auzit pana acum sa se incheie politie pe 3 ani, probabil este vorba de 1 an in 3 rate.
Iar daca riscurile sunt toate pe aceeasi politia nu sunt in masura sa apreciez daca se respecta modificarile legii.
Pe site-ul companiei respective de asigurari nu se regaseste tipul de asigurare mentionat de dvs.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea apartamentelor in 2016 lily_nic lily_nic Buna, As vrea sa stiu daca imi fac asigurarea facultativa la apartament, full, mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie? Este absurd... din moment ce sunt ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)