avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA platit din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA platit din strainatate

Buna ziua,

Doresc sa ma fac PFA urmand sa prestez servicii de dezvoltare software catre clienti din strainatate, dar printr-o terta parte.
Procesul este astfel:
-sunt inregistrat pe un portal prin care se face "legatura" intre mine si potentialii clienti
-aplic la un proiect de dezvoltare, publicat pe acest portal, iar daca castig clientul ma plateste in contul deschis pe portal.
-de acolo eu pot sa transfer banii (electronic) direct intr-un cont bancar deschis in Romania
Sau, alta situatie, clinetul ma plateste pe PayPal si eu de acolo imi transfer banii in contul din Romania
Intrebarile mele sunt:
-pentru aceste transferuri de bani in contul bancar din Romania trebuie sa platesc TVA?
-cum pot justifica aceste venituri, avand in vedere ca nu pot sa emit pentru ele facturi sau chitante

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
Alin Popescu, administrator

Alte discuții în legătură

Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)
Despre plata online ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua Intentionez sa creez un site web prin care sa ofer niste servicii exclusiv clientilor straini (majoritari SUA, dar nu numai). Plata se va ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real, normal neplatitor de tva pfabic pfabic Buna seara, Am un PFA in sistem real, neplatitor de TVA. Obiectul de activitate este: realizare software la comanda. Toti clientii mei sunt din UE si din ... (vezi toată discuția)