avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru neschimbarea numerelor de inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru neschimbarea numerelor de inmatriculare

Buna ziua,

Am o nelamurire. Sotul meu si-a schimbat domiciliul si implicit cartea de identitate dintr-un judet oarecare in Bucuresti. Nu si-a schimbat inca permisul si nici numerele de inmatriculare de la masina. Exista vreun termen legal prin care trebuie sa inmatriculam masina cu numere de B? Daca circulam cu ea asa, suntem pasibili de amenda si daca da, care e cuantumul ei? Se primesc si puncte de penalizare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:30, 27 Iunie 2011
puteti circula asa cu ea pana la casare, oricum nu conteaza unde e inmatriculata masina...;)
eu.ro.lex a scris:

puteti circula asa cu ea pana la casare, oricum nu conteaza unde e inmatriculata masina...;)

D-le avocat, si daca proprietarul comite nereguli in circulatie si primeste scrisorile la adresa falsa unde nu mai are domiciliu inseamna ca scapa de executarea pedepsei? Ma cam indoiesc. Cred ca mai degraba se vor face investigatii si daca va fi identificat distractia va fi mult mai scumpa.

In urma schimbarii datelor posesorului trebuie schimbat si certificatul de inmatriculare. Impozitele se achita acolo unde este domiciliat proprietarul.
"Fisa de înmatriculare – pe care se aplică stampila de plată a impozitului la primărie – numai pentru cei care i-au schimbat domiciliul, datele de identificare sau când au schimbat motorul, care are o altă capacitate cilindrică decăt cel precedent."
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
kappauser, utilizator
Conform legii 105/1996 dupa mutare aveti termen 15 zile pt prescimbarea tuturor documentelor de evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua masini cu un singur dosar de acte jeoanesss jeoanesss Daca am cumparat doua masini identice, ma refer la marca si tip, de exemplu doua dacii 1310, de aceeasi culare si acelasi an, cu numere de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune masina Izabelax Izabelax Buna ziua!Am si eu o intrebare.Sapt trecuta am cumparat o masina pt transport persoane.Vanzatorul ne a spus ca masina a fost adusa din Germania pe platforma ... (vezi toată discuția)